NOVÁ TVÁR NA HUDOBNEJ SCÉNE AKEL PREDSTAVUJE SVOJ SPLNENÝ SEN  – Z OBLEKU ZA MIKROFÓN!

AKEL BANGO! Nové meno, ktoré zarezonovalo hudobnou scénou. Jeho novinka “IT´S BANGO” však dokazuje, že neostane len pri jednej skladbe, práve naopak.

V septembri to budú presne dva roky, kedy sa 28 – ročný BANGO presťahoval z Londýna na Slovensko. Ako umelec sa však prejavil až teraz, keď spojil sily s profesionálnym tímom na Slovensku. ,,Robím hudbu už od malička, vždy ma bavila a vždy to bol môj sen podeliť sa o môj hudobný feeling s ľuďmi okolo mňa. Neviem ani vyjadriť, čo pre mňa znamenalo dostať sa do štúdia v meste, ktoré vôbec nepoznám, dať dokopy tím na natočenie klipu, a úplne neuveriteľné bolo vidieť prvý strih vizuálu. Moja profesia vyžaduje oblek, košeľu a serióznosť, no ja taký v skutočnosti nie som. Chcem baviť, roztancovať či motivovať ľudí svojou hudbou. Vtedy sa cítim, že som to skutočne ja a cítim sa šťastne. Môj sen je odložiť kravatu a byť tým, kým cítim, že v skutočnosti som – umelcom”, otvorene hovorí BANGO.

Bango sa narodil v Karibiku, presnejšie v meste Trinidad a Tobago, odtiaľ jeho cesta viedla do Londýna, kde študoval a pracoval. Popri tom si však našiel cestu k hudbe a spojil sa s miestnymi producentmi. A ako sa ocitol na Slovensku? Láska. Zaľúbil sa do Slovenky, Kristíny, a po svadbe sa presťahoval za ňou na Slovensko. Popri svojej serióznej práci natrafil na hudobníka Tona Suchotu / Tono S. a začal si plniť svoj hudobný sen.  Vizuál ku skladbe „IT´s BANGO“ mal na starosti nik iný ako hudobný klipmaker Adrian Kutný. „Bango je skvelý človek! Už dlho som nestretol tak profesionálneho, skromného a pokorného umelca akým je on. Hneď na prvom stretnutí ku scenáru klipu sme si sadli nielen pracovne, ale aj ľudsky.  Na nič sa nehrá a je presne taký ako v klipe. Bláznivý, no zároveň dokonalý gentleman“, vyjadruje sa režisér Adrian Kutný. Text si Bango napísal sám, o beat sa postaral jeho londýnsky producent ChetaMeister. Mix master ma na svedomí Pavol Lobotka a skladba sa finálne nahrávala v štúdiu Tona S. „Je to o umelcovi, ktorý začína v novej sfére, je zraniteľný, bezbranný a užíva si nové výzvy a zážitky, ktoré sú súčasťou jeho novej kariéry. Ale celková myšlienka je finálna message pre ľudí. Má povzbudiť, aby nasledovali svoje sny a nevzdávali sa. Ja som sa nevzdal a nevzdávam sa, verím, že touto skladbou poteším ľudí a že zanechám v nich odkaz prostredníctvom svojej hudby“, uzatvára AKEL BANGO.

YT –  https://www.youtube.com/watch?v=3EbrgwfFCXY
SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/1MwQLwf0pZUmnfIsxQUUfA
INSTAGRAM –  https://www.instagram.com/akel.bango/https://www.instagram.com/adriankutny/

Zdroj: PR MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Zdroj foto: Andrej Tuko