Nova Rock 2012: Festival posilňujú Marilyn Manson, Billy Talent, Nightwish aj Kasabian!

NICKELSDORF – Kontroverzný rocker Marilyn Manson, kanadská punk-rocková banda Billy Talent či goticko-metaloví Nightwish sú novými posilami festivalu Nova Rock 2012. V programe pribudli aj mená ako Kasabian, Refused, The Boss Hoss, As i lay dying či Puddle of Mudd. Festival Nova Rock 2012 sa bude konať počas víkendu 8. – 10. júna 2012 na lúkach Pannoniafields II neďaleko Bratislavy.

Spolu s čerstvo ohlásenými účinkujúcimi zahrajú na Nova Rocku aj dávnejšie zverejnené skupiny Metallica, Slayer, Mastodon, The Baseballs či Hatebreed. Celkový počet účinkujúcich sa tak priblížil k číslu 30.

Billy Talent je kanadská rocková skupina, založená v roku 1993 v Mississauga v Kanade. Za takmer 20 rokov existencie sa dostali na čelo popularity súčasných punk-rockových kapiel aj vďaka svojskému štýlu inšpirovanom legendami ako The Clash, Rage Against the Machine či Jane’s Addiction. Medzi ich najväčšie hity patria single River Bellow, Red Flag, Fallen Leaves či Devil in a Midnight Mass.

Škandálmi preslávený rocker Marilyn Manson je novodobou ikonou súčasnej rockovej hudby, mnohými označovaný za nasledovníka Ozzyho Osbourna či Alice Coopera. V skutočnosti je Manson špecialistom na coververzie svetových hitov, no vďaka osobitému štýlu a vynikajúcim live koncertom si získal fanúšikov na celom svete.

Festival Nova Rock patrí k najväčším hudobným podujatiam v strednej Európe. Každoročne ponúka koncerty najlepších rockových kapiel, aké aktuálne vystupujú. V minulosti na svojich pódiách hostil hviezdy ako Rage against the Machine, System of a Down, Foo Fighters, Rammstein, Green Day, Pearl Jam, Slipknot či Faith no More. Areál vzdialený len 40 kilometrov od Bratislavy navštevuje aj vyše 2000 Slovákov a ich počet každoročne stúpa. Za cenu vstupenky na jeden – dva veľké koncerty totiž návštevník festivalu Nova Rock získava vystúpenia zhruba 70 svetoznámych kapiel, jedinečnú atmosféru a zážitky na celý život.

Vstupenky na festival na Nova Rock sa na Slovensku a v Českej republike predávajú v sieti Eventim. V predaji sú klasické permanentky, VIP vstupenky a balíček vstupenka + parkovisko pre karavan. Všetci návštevníci festivalu majú zdarma parkovisko pre osobné autá, campovanie v stanovom mestečku ako aj sociálne zariadenia.

Doteraz potvrdení účinkujúci: METALLICA * BILLY TALENT * SLAYER * MARILYN MANSON * NIGHTWISH * KASABIAN * MASTODON * THE BASEBALLS * MACHINE HEAD * REFUSED * DIMMU BORGIR * LAMB OF GOD * THE BOSS HOSS * KILLSWITCH ENGAGE * OPETH * AS I LAY DYING * TRIVIUM * PUDDLE OF MUDD * SCHANDMAUL * HATEBREED * DEVIN TOWNSEND PROJECT * OOMPH! * LAGWAGON * AUGUST BURNS RED * DEVILDRIVER * GOJIRA * CANCER BATS * THE ANSWER

Vstupenky
https://www.novarock.at

Nova Rock 2012

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET