Norah Jones a Billy Joe Armstrong z Green Day nahrali spoločný album.

Speváci NORAH JONES a BILLY JOE ARMSTRONG sa zišli v projekte Foreverly. Ich spoločný album vychádza v novembri 25.11.2013.

Norah Jones a Billy Joe Armstrong z Green Day nahrali kolekciu dvanástich skladieb, keď sa nechali inšpirovať dávnym albumom Songs Our Daddy Taught Us od súboru The Everly Brothers. Ide o reinpretáciu tradičných amerických piesní, ktoré The Everly Brothers nahrali v roku 1958.

“Vždy som bol veľkým priaznivcom The Everly Brothers”, tvrdí frontman punk-rockových Green Day, ktorý sám prišiel s nápadom prerobiť ich platňu. “Pred niekoľkými rokmi som objavil ich album Songs Our Daddy Taught Us a zamiloval som sa do neho.” Billy priznáva, že si nahrávku púšťal stále dokola a premýšľal o možnosti nahrať ju znovu so ženskou vokalistkou. Oslovil Norah Jones. “Dokáže zaspievať všetko, od rocku až po jazz a blues, má úžasný cit pre melódiu”, zdôvodňuje výber Armstrong. “S ňou majú piesne úplne iný výraz.”

Billy and Norah

Album Foreverly bol nahraný za deväť dní. Okrem ústrednej dvojice sa na nej podieľali basgitarista Tim Luntzel, bubeník Dan Rieser, na husle hral Charlie Burnham a na steel gitaru Johnny Lam. “Bola to úžasná zábava,” hodnotí spoluprávu Norah Jones.

Pripomeňme si, že Norah Jones aj Billy Joe Armstrong patria k rešpektovaným hudobníkom. Obaja získali niekoľkokrát cenu Grammy. Norah uspela hneď s jej prvým albumom Come Away With Me, za ktorý dostala osem Grammy a ktorého predala viac ako 26 miliónov. Billy má s Green Day, ktorí sú s predajom okolo 75 miliónov nosičov jednou z najúspešnejších rockových kapiel zbierku piatich sošiek Grammy.

Viac o ich spoločnom projekte na stránkach Stereogum: https://www.stereogum.com
Ukážku z albumu, pieseň Long Time Gone si vypočujete tu: https://www.billiejoeandnorah.com/

Billy Joe & Norah - Foreverly CD

Renáta Tomášová, Marketing & Promotion Manager