NOID nahral nový, žánrovo pestrý album Jedinej Krok!

NOID sa na novom albume JEDINEJ KROK spevácky a žánrovo odviazal.  Nahrávka vychádza 16.10.2015.

Novým albumom potvrdzuje Václav NOID Bárta svoju stabilnú a neprehliadnuteľnú pozíciu v súčasnej českej pop music. Obklopený výbornými hudobníkmi nahral album, ktorý žánrovo osciluje medzi popom a rockom. „Rozhodl jsem se, že na albu spojím všechny svoje oblíbené styly, takže kromě rocku a popu zazní i rap, ale třeba i trocha muzikálu, který mě celý můj profesní život doprovází,“ doplňuje Noid.

Noid

Hudobne  patrí celý album jemu, po jednej pesničke prispeli Ondřej Soukup a Ondřej Brzobohatý. Texty sú dielom Gabriely Osvaldovej, Tomáša BelkaDaniela Landu, Terezy Šorálovej, Václava Bártu st., Petra Kolečku  a už uvedeného Ondřeja Brzobohatého, ktorý s Noidom svoju pieseň aj naspieval. Ako ďalší duet zaradil Noid na album skladbu Tohle je válka s Danielom Landom a nemôže chýbať pieseň, ktorú naspieval spoločne s Martou Jandovou a reprezentoval českú republiku na tohtoročnom ročníku Eurovision Song Contest, Hope Never Dies.

Niektoré z piesní spevák predstaví na svojich mimoriadnych koncertoch 20. a 21. novembra 2015 v Hudobnom divadle Karlín, ale aj ako hosť na turné Ondřeja Brzobohatého.

Skladateľ, spevák a herec Václav NOID Bárta vyrastal v muzikantskej rodine. Učil sa hrať na klavír , flautu a klarinet, neskôr na gitaru, basu a bicie. Vypracoval sa na popredného muzikálového umelca –  Excalibur, Elixír života, Obraz Doryana Graya, Hamlet, Robin Hood a Němcová!. Jeho domovskou scénou sa stalo Hudobné divadlo Karlín, v Carmen, Aide, Jesus Christ Superstar a Lucie stvárnil hlavné postavy. Sám je autorom muzikálu  Němcová! a hudby k filmu Kajínek.

Rozhovor, v ktorom NOID hovorí, ako vznikal album: https://www.youtube.com/watch?v=RB91OBALbLM

Zdroj: Warner Music
Foto: Monika Navrátilová