Do nohy na nohy: Rockeri vychovávajú mladých!

Rockeri výchovávajú mladých ľudí! Speváci Boris Lettrich, Robo Šimko a Roman Nadányi odštartovali sériu výchovných koncertov po slovenských školách s dvoma novými programami. Ich súčasťou je aj literárna súťaž „Do nohy na nohy“ pod záštitou spisovateľa Jozefa Banáša, ktorá štartuje presne dnes!

Hudobníci vyrážajú po celom Slovensku s dvoma novými výchovnými koncertami! Pre základné a stredné školy pripravili motivačné vystúpenia „Križovatky vlastných ciest“„Trinásta komnata“, s ktorými bojujú proti drogám a diskriminácii.

13 Komnata baner

„Mladí ľudia dostávajú z pódia motivačné vety od ľudí, ktorí toho už veľa zažili. Presne preto môžu aj zo svojej skúsenosti zodpovedne potvrdiť, že stále platí staré známe pravidlo o tom, že čo dáš, to jedného dňa naozaj dostaneš späť.“ Vysvetľuje autor konceptu líder skupiny AYA a bývalý učiteľ Boris Lettrich.

Výchovný hudobný program „Križovatky vlastných ciest“ pomocou rockovej hudby a pozitívnych textov prináša neobvyklý pohľad na otázky diskriminácie, rasizmu a šikanovania. Trinásta komnata sa dotýka témy rodičovskej opory a témy zakázaného ovocia v podobe všadeprítomných drog.

V úlohách motivátorov vystupujú okrem Borisa Lettricha aj moderátor, bubeník a spevák Roman Nadányi, gitarista a spevák Robo Šimko, basový gitarista Jozef Bittera, Mário Tománek, Michal Bukviš a Peter Miháľ. Organizátor výchovných koncertov spoločnosť LETart  pripravila na tento rok aj celoslovenskú literárnu súťaž “Do nohy na nohy”.

Chalani

„Súťaž je určená nádejným autorom z druhého stupňa základných škôl a stredoškolákom. Ústrednou témou je boj proti drogám, šikanovaniu a diskriminácii. Chceme motivovať mladých ľudí k vlastnej tvorbe a aktivizovať ich.” Vysvetľuje Boris Lettrich.

Súťaž štartuje dnes a končí sa 19. decembra 2014. Predsedom odbornej poroty je známy slovenský spisovateľ Jozef Banáš.

“Je pre mňa česť spolupracovať s Borisom Lettrichom a skupinou AYA, lebo ich považujem za fajnových chlapíkov. Vidia v hudbe širší zmysel a táto ich aktivita proti drogám je skvelá. Mám veľa skúseností z besied s mladými,  zaoberám sa ekológiou, zdravým životným štýlom, či športom. Takže byť porotcom literárnych súťaží s mne blízkou tematikou a v istom zmysle mladých motivovať, je pre mňa výzvou… “ Teší sa Jozef Banáš.

Najlepšie práce vyjdú po skončení súťaže v zbierke esejí s názvom „Do nohy na nohy“, ktorá sa objaví na základných a stredných školách po celom Slovensku. Viac informácií o výchovných koncertoch a literárnej súťaži sa dozviete na www.letart.sk.

Krizovatky baner

Zdroj: Propaganda House s.r.o.