Nocadeň sa v novom klipe vrátili k úlohám hudobníkov!

Nocadeň odštartovali tohtoročnú festivalovú sezónu s novým singlom „Keď skončí táto noc“. Skladbu napísali bratia Kopinovci ešte v roku 2008 pre poľskú speváčku Karolinu Kozak. Po troch rokoch ju vytiahli zo šuplíka v očakávaní, kam sa s ňou s odstupom času dokážu umelecky posunúť. Pri tvorbe jej aktuálnej verzie im významným spôsobom pomohol Martin Krajčír, známy pod menom Isobutane. Ďalším hosťom, ktorý sa v pesničke objavuje, je mladá Prešovčanka Romana Radvanská.

Po štyroch mesiacoch sa Nocadeň rozhodli spracovať singel aj vizuálne. K spolupráci si premiérovo prizvali réžiséra Jána S. Sabola, ktorý robil videá napríklad pre kapelu Ears, Peter Bič Projekt a Adama Ďuricu. „Keďže naše ostatné dva videoklipy boli skôr krátkymi filmami, tentokrát sme mali chuť spraviť video, kde sa opäť predstavíme ako kapela. Po klipoch Umriem pri tvojich nohách a Bdiem či spím, kde sme boli skôr v úlohách hercov, sme teraz mohli byť pre nás v tej najprirodzenejšej polohe,“ vysvetľoval Rasťo Kopina.

Korením klipu postavenom na sérii rýchlych prestrihov je atraktívna, no záhadná, mladá žena. V kombinácii s hrou farieb plynie video, podobne ako odkaz piesne, dynamicky. „Väčšinou sa v našich klipoch objavovali naše známe, alebo známe režisérov. Tentoraz sme si vybrali dievča z modelingovej agentúry Eskimo. Video sme natočili v priebehu jedného večera v ateliéri. Oproti predchádzajúcim natáčaniam, to bola príjemná zmena, obzvlášť keď si spomeniem na klip Umriem pri tvojich nohách, ktorý sme točili niekoľko hodín v mraze“ dodal s úsmevom Rasťo Kopina.

Singel „Keď skončí táto noc“ nadväzuje na charakteristické črty Nocadeň. Spolu so skladbou „Bdiem, či spím“ naznačujú základnú líniu, kam by sa chcela skupina v blízkej budúcnosti uberať. V aranžmánoch sa objavuje nenápadné koketovanie s elektronikou v prepojení s gitarovým zvukom. Pieseň „Keď skončí táto noc“ je predzvesťou nového albumu, na ktorom kapela v súčasnosti intenzívne pracuje. Stiahnuť si ju môžete legálne z itunes.apple.com/sk/album/ked-skonci-tato-noc-single/id472827241

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET