Noc divadiel 2016: Tretiu novembrovú sobotu budeme budiť sedmospáčov.

Noc divadiel 2016 otvorí brány divadiel a kultúrnych centier už po siedmy raz. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými protagonistami, ako aj nové netradičné zážitky. Noc divadiel 2016 spojí divadelníkov na celom Slovensku a bude budiť sedmospáčov.

Sedmospáči, prebuďte sa! –  je heslo siedmeho ročníka noci otvorených divadiel, ktorá sa uskutoční 19. novembra. Tohtoročná „Noc“ je venovaná všetkým priaznivcom divadla a tiež sedmospáčom, ktorí cestu do divadla nachádzajú zriedkavejšie. Práve netradičný program si môže získať srdcia sviatočných divákov, prebudiť ich a prilákať do divadelných priestorov.

Program Noci divadiel 2016 sa bude odohrávať v 23 slovenských mestách a v 52 divadlách a kultúrnych centrách. Ani tohto roku nebudú na podujatí chýbať Slovenské národné divadlo, Štátne divadlo Košice, Divadlo Nová scéna či Divadlo Štúdio tanca. Naši najmenší priaznivci sa môžu tešiť na predstavenia Bábkového divadla na Rázcestí a Bábkového divadla Žilina. Noc divadiel je výnimočné podujatie a okrem profesionálnych divadiel zastrešuje aj ochotnícke súbory. Už tradične sa zúčastnia súbory zo Semerova či Malaciek a každý rok pribúdajú nové. Tohto roku sa prvýkrát zúčastní Divadlo KĽUD, ktoré pre vás pripravilo program v zemplínskom nárečí.

Divadlá a kultúrne centrá pripravili okrem divadla aj množstvo sprievodného programu s mnohými prekvapeniami. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom po celú noc. Na svoje si prídu malí i veľkí, priaznivci komédie i tragédie, obdivovatelia tanca i pohybového divadla – každý si v programe nájde to svoje. V súčasnosti sa Noc divadiel pravidelne uskutočňuje v 11 krajinách Európy. Možnosť prezentovať divadelný program, aj inak ako vo všedné dni, spája každý rok stovky divadiel a tisícky divákov. Spojme sa v tretiu novembrovú sobotu a prebuďme celé divadelné Slovensko.

Kompletný program Noci divadiel 2016 nájdete na www.nocdivadiel.sk

a1_plagat

Zdroj: Noc divadiel / SND