NIZOZEMSKÉ ELEKTRONICKÉ DUO WEVAL PŘIVEZE DO PRAHY NOVOU DESKU

Kritiky oceňované elektronické duo Weval, které tvoří Harm Coolen a Merijn Scholte, vyslalo v březnu do světa novou desku, kterou v Praze představí 6. listopadu. Na album Remember naladil fanoušky singl Don’t Lose Time a podle obou názvů je jasné, co bude motivem celé desky.

Přijďte si zavzpomínat a uvědomit si plynutí času do ROXY. Vstupenky za 743 Kč pořídíte od pátku 21. dubna 10:00 na GoOut.cz: https://goout.net/cs/listky/weval/wpms/

Dlouho očekávané album Remember má být sondou do minulosti, během které se vzpomíná na cestu, kterou člověk ušel, v případně elektronického dua Weval jde pak především o cestu hudební. „Hráli jsme a chopili jsme se toho beze studu, s nostalgickými pocity, které jsme měli vůči hudbě jako mladí hudební nadšenci,“ popisují Weval okolnosti vzniku alba a přibližují tak jeho podobu.

Remember je vzpomínek plné, ve skladbách jsou euforické emoce, ale současně v nich autoři reflektují klíčové vlivy a zásadní inspirace, které měly dopad na jejich tvorbu. Drsné beaty hned vedle melodických akordů tvoří kontrasty, díky kterým je zvuk na desce něčím úplně novým. Weval zkoušeli během práce na albu nové metody psaní, spojovali zdánlivě nespojitelné nápady a výsledkem je jejich zatím nejintenzivnější a nejpodstatnější dílo. 

„Čas neustále plyne a když se ohlédnete zpět, vzpomínky se zkreslují. Někdy negativně, někdy falešně, jindy euforicky a romanticky,“ upřesňují Weval, co všechno mohou posluchači na albu zachytit a najít. Přijďte v listopadu do ROXY zkoumat svoje vlastní vzpomínky spolu s Weval i vy!

Red Triangle & Conference present
Weval / NL
6. 11. 2023, doors 19:00
ROXY, Praha
Vstupenky za 700 Kč + poplatky v prodeji od pátku 21. 4. 10:00 na GoOut.cz:
https://goout.net/cs/listky/weval/wpms/
FB událost: https://www.facebook.com/events/9161246580614384/
Ticket link: https://goout.net/cs/listky/weval/wpms/

Zdroj: TS