Ninja Tune posiela do Bratislavy špičku svetového turntablizmu DJa Kentara.

Jeden z najuznávanejších svetových turntablistov, DJ Kentaro, opäť zavíta do Bratislavy, aby rozpútal peklo v bratislavskom Nu Spirit Clube. Okrem toho, že v roku 20002 získal titul DMC World Champion, sa naplno venuje produkcii elektronicky ladených skladieb pod vašim (ale aj našim) obľúbeným labelom Ninja Tune.

DJ Kentaro je právom považovaný za jedného z najlepších turntablistov súčasnosti, ktorý dokáže neuveriteľným spôsobom spájať prvky hiphopu s elektronickými prvkami súčasnej hudby. Blast Magazine ho dokonca opísal ako umelca, ktorý rozpáli návštevníkov až do davovej psychózy už len tým, že na začiatok svojho setu pustí svojich obľubených The Roots. Cut a jungle exkurzie cez Pharcyde, Wayne Marshalla či Sizzle excelentne dopĺňa o world music, reggae, drum’n’bass, house či dokonca uk garage a jungle.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/132379″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

V roku 2012 sa Kentaro Okamoto, ako znie jeho občianske meno, znovu pokúsil o titul svetového šampióna DMC, čo sa mu nakoniec podarilo bez straty jediného bodu, ako prvému v histórii. Jeho víťazní set trvajúci neskutočných 6 minút nazval:

„No walls between the music“, čím svojim spôsobom podnietil ostatných producentov k fúziám medzi dovtedy tak rozdielnymi štýlmi.

Svoje hudobné laboratórium Sendai neustále zásobuje novými nápadmi, ako remixovať hip-hop, breaks a drum&bass do nedotknuteľnej podoby a vytvára tak dych berúce zvukové obrazy svojho vlastného sveta. Javisková show DJa Kentara vám môže v niektorých momentoch pripadať plachá, no v správnom momente úderná a drzá, tak ako sa na DMC šampióna patrí.

Jeho mix hip-hopu, breakov, drum&bassu a turntablismu je neskutočný, čoho dôkazom sú napr. 40 dňové turné po severnej a západnej európe , legendárne turné s The Roots v Japonsku v roku 2003, či hrania po celom svete na miestach ako Jamajka, Čína, Taiwan, HongKong, Singapúr, Anglicko, Wales, Írsko, Francúzsko.

Toto, spolu s veľkou podporou v každom hip-hopovom a tanečnom magazíne či televízii, zaručuje Kentarovi štatút svetového fenoménu. Lineup noci plnej hudby z každého možného súdka doplnia domáci DJs Inso vs Biomat a Slight vs Sir Bakulu už vo štvrtok 26. júna v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Predpredaj: Nuspirit Bar, Medená ul.
Prvých 100 lístkov za akciovú cenu 10e, následne sa cena bude zvyšovať na 13e.
V Nuspirit Clube na bráne: 15e
www.fb.com/events/495722493865409/

Finger Licker presents DJ Kentaro (Ninja Tune/JAP)
DJs Inso, Biomat, Slight & SirBakulu
Štvrtok 26.6.2014
Nu Spirit Club

kentaro

Zdroj: Nu Spirit