Nikolas a Robert Burian prichádzajú s letným hitom Higher Ground!

Nikolas sa po úspechu v maďarskom X Factore stal miláčikom maďarskej popovej scény! Teraz sa chystá očariť aj rodnú krajinu. Na Slovensku odpálil letný hit Higher Ground.

Nikolas, ktorý spolupracoval so svetovo uznávanými hudobníkmi, nahral novú skladbu so slovenským DJ-om a producentom Robertom Burianom! K novinke predstavuje Nikolas aj nový videoklip, ktorý sa nakrúcal v centre Viedne a Budapešti! 

rb_nikolas (11 of 17)

Slovák Nikolas Takács predstavil Slovensku letný hit „Higher Ground“. Skladba vznikla v spolupráci s hitmakerom Robertom Burianom, známym autorom hudby a producentom hitu rapera Ega „Žijeme len raz“. Text skladby Higher Ground zložil muzikant Ivo Bič z kapely Peter Bič Project.

„Som veľmi rád, že ma Robo Burian oslovil na spoluprácu, z ktorej vznikol singel „Higher Ground“. Je to dynamická, moderná skladba, ktorej melódiu som vytvoril na základe podkladu Roba Buriana. Spievam v nej to, čo cítim. Skladba je v angličtine, pretože slovenský jazyk je veľmi citlivý a niektoré skladby neznejú dobre v slovenskom jazyku. Ďakujem Ivovi Bičovi za to, že vytvoril skvelý anglický text. “ Hovorí šarmantný spevák Nikolas.

rb_nikolas (15 of 17)

„Nikolas je spevák, ktorý sa rýchlo adaptuje do akéhokoľvek hudobného štýlu a vie vycítiť dušu skladby. Je to príjemný človek so silnou pracovnou morálkou a odhodlaním.“ Pochválil Nikolasa Robert Burian. 

K novinke už Nikolas stihol nakrútiť aj videoklip. Nakrúcalo sa v centre Viedne a Budapešti. Réžiu klipu so špeciálnymi efektami si zobral na starosť Anakin Fox.

„Nakrúcali sme vo Viedni pri Stephansdome. Bolo to veselé, pozeralo sa na mňa veľa ľudí. Japonci si ma dokonca začali fotiť. Klip je skvelým príkladom toho, čo vznikne, keď sa spoja kreatívni ľuďia a vymyslia niečo unikátne. Video sa podarilo špičkovo. Absolútne podporuje charakter skladby aj po vizuálnej stránke.“ Teší sa Nikolas.

Nikolas Takács sa v roku 2010 prihlásil do svetovej speváckej súťaže X Factor v Maďarsku. Bol rozhodnutý, že keď v súťaži neuspeje, odíde skúsiť šťastie do Ameriky. No porotu aj publikum v Maďarsku jeho spevácky prejav natoľko očaril, že si vybojoval 2. miesto. Víťazstvo mu uniklo len o vlások. Odvtedy si sympatický spevák získal obrovské množstvo fanúšikov a vydal tri albumy. Na konte má zlatú platňu a niekoľko platinových. Jeho skladby sa pravidelne umiestňujú v TOP rebríčkoch hranosti v maďarských rádiách. Nikolas dokonca spolupracoval s významnými svetovými hudobníkmi.

rb_nikolas (8 of 17)

Chcem povedať všetkým ľuďom, čo si túžia splniť sen, že si musia veriť. Verte svojim snom, nevzdávajte sa. Nechcel by som žiť tak, že budem drieť za fixný plat a v 60-tke si uvedomiť, že som nič pre svoje sny neurobil. Človek môže dosiahnuť všetko, čo si zaumieni. Tento odkaz v sebe má aj moja prvá castingová pieseň v X faktore od Leonarda Cohena Hallelujah, všade ju doteraz spievam.“ Vysvetľuje Nikolas.

28 – ročný Nikolas Takács, vyštudoval konzervatórium v Bratislave a pred ôsmimi rokmi sa presťahoval do Budapešti, kde vyštudoval Pop – jazzovú akadémiu. Po obrovskom úspechu v maďarskej súťaži X Factor začal svojimi skladbami dobýjať rebríčky hranosti. S piatimi skladbami sa v Maďarsku prepracoval do TOP 10 najhranejších skladieb a s ďalšími štyrmi do top 40. Spolupracoval so svetovo uznávaným jazzovým bubeníkom Jávori Vilmosom a s ďalšími významnými maďarskými hudobníkmi ako Babos Gyula, Tony Lakatos, Emilio, Charlie, Solti János, Csík Gusztáv. Spieval v predkapele známeho rapera Cypress Hilla a zahral si s muzikantami, ktorí spolupracovali napríklad s Mary J. Blige, Mariah Carey, Usher, 50 Cent, či skupinou Kool and the Gang. Na konte má aj spoluprácu s kapelou Kontrafakt a účinkovanie v klipe Rytmusa.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.