NIGHT CALL: 26. augusta vo FUGE

Leto v plnom prude. Obloha ma vsak stale farbu obrazovky nastavenej na hluchy kanal. Po hrdzavych implantatoch chudobnych obyvatelov Bratislavy steka zlto-zeleny pot. Sedia doma v ich dotrhanych sedackach a sleduju v priamom prenose na ich starych televizoroch ako vsetko okolo nich kolabuje.

Pomaly, ale isto. Co nas vyzenie von z tejto neistoty? Co nas vrati naspat do nasho nostalgickeho detstva? Pytas sa, ze co to asi tak moze byt? Nightcall boha!

Sme tu zas. Nachystani jak papezova cicina na analiky malych chlapcov. Kracame si tak jedneho dna okolo Dunaja. Prejdeme okolo, ziapucich britskych turistov na tych kokotskych pivnych bicykloch a co nevidime? Ruzovu ozubenu velrybu, ktora je zaroven aj lod! Takto na nas riekla: „Kamosi ocuvajte. Ten synthwave je v poradku muzika. Mohli by ste na mne nieco zahrat. Budete moct hrat venku a mam aj v pohode pivo, ktore sa generuje v mojich robotickych utrobach. A keby nahodu prsalo, mozeme ist do vnutra. Aj tam to je v poradku.“ A co my na to? No jasne, ze hej boha. Nightcall na velrybe. To sme vzdy chceli.

Gameboy bude mrncat jak Andrej Danko s ruskym kokotom na cele. Cela lod sa bude natrasat jak cecky Claudie Shiffer, ked ju zobral do naruce bajny zachranca slovenskeho naroda Vlado M. A vy musite byt pri tom. Na co sa mozes tesit, krivy Petko? Hned ti povime vsetky detaily, klud. Netras sa ty huncut.

V prvom rade. Tesime sa extremne, ze mozeme privitat dvoch kamosov z Polska – Favorita 89 a typka, ktory si hovori Nightrun 87.

Favorit 89 uz na Nightcalle hral pred rokmi, este v starom Refreshi. Ma za sebou 11 releasov, na scene posobi od 2017 a vy co ste ho videl nazivo, viete, ze ide o naslapanu show. Majstrovsky miesa dark-synthove bangre s melodicky zasnenym retrowaveom. Okrem toho, ze produkuje hudbu stoji aj za krasnou akciou Cyberpunch. Pod, ktorou organizuje uz niekolko rokov eventy.

Nightrun 87 aka William Malcolm je chalanisko americko-britskeho povodu, ktory sa ale usadil v Polsku, kde momentalne zije. Jeho prvy singel uzrel svetlo sveta v 2018, odvtedy ma za sebou obstojne mnozstvo releasov (18!). Hudobne balancuje medzi klasickym synthwaveom az synthpopom s obcasnym temnejsim nadychom.

Trojicu koncertov uzavrie Milcho Malefic z Nightcall crew. Pred par mesiacmi vydal novy album (Voices in your Head), z ktoreho urcite zaznie niekolko trackov. Hudobne sa hybe v prudko melodickych vodach a v kombinacii s Dunajom, na ktorom sa budeme nachadzat pojde isto o nezabudnutelny letny zazitok.

Okrem toho – samozrejme, budu aj DJ sety od tradicnej trojice Nightcall rezidentov – Computerboy, Synthmage a Daniel Jackson. Herna retro zona v nasej rezii a unikatna cyberpunkova vyzdoba.

DJ’s & Producers::
Favorit 89 (LIVE) / PL https://favorit89.bandcamp.com/
Nightrun 87 (LIVE) / PL/US/UK https://nightrun87.bandcamp.com/
Milcho Malefic (LIVE) / SK https://milchomalefic.bandcamp.com/
+
Nightcall crew DJ sets::
Computerboy
Daniel Jackson
Synthmage

Vstup: 8e min / 10e optimal
///// Predpredaj – Listky sa daju kupit v predpredaji. Ale len cez skutocne anonymne decentralizovane krypto. Vybrali sme Pirate Chain a Monero. Pre dalsie instrukcie ohladom platby, nam poslite spravu na fanpage/discord. (If you want to pay with crypto – send us a PM; we accept ARRR or XMR – discount included.)

Synthwave / Retrowave / Outrun / Videogames / Vaporwave
Nightcall spotify playlist -> https://goo.gl/7nHpm
Nightcall Discord -> http://bit.ly/nc_discord
All illustrations done by : ENIAC : https://www.facebook.com/artereniac/
Nightcall spotify playlist -> https://goo.gl/7nHpmQ
Kavinsky , Perturbator, Gost, Carpenter Brut, Dan Terminus, Waveshaper, Kalax, mitch murder, Dance with the dead, PowerGlove, Lazerhawk, OGRE, Timecop1983, Quixotic, LAZERPUNK, Trevor Something, Daniel Deluxe, Scandroid, Zagami Jericho プリンセスグリッチ, Dynatron, Vogel, Droid Bishop, Magic Sword, Garth Knight – Music, CHROMATICS, Justice, Daft Punk, DESIRE, DatA, Tonebox, DJ TEN, Miami Nights 1984, College, Tangerine dream, Stellar Dreams, YUNG LEAN, Blank Banshee, Macintosh Plus etc.

Zdroj: TS