Nie je Schumacher ako Schumacher

V máji sa na televíznej stanici TV Spektrum bude konať premiéra dokumentárneho filmu s názvom „Schumacher & Schumacher“. Tento film sa zameriava na život a kariéru otca a syna – Michaela Schumachera a Micka Schumachera. Pozrite si dve najzaujímavejšie kariéry v histórii motoršportu.

Príbeh otca a syna

Michael Schumacher je bezpochyby jedným z najúspešnejších pilotov v histórii Formuly 1. Narodil sa v roku 1969 v nemeckom meste Hürth. Keď mal štyri roky, otec Rolf mu ukázal kúzlo pretekania, ktorému malý Michael prepadol. Postupne sa prepracoval až do najvyššej kategórie motoršportu a začal zbierať jedno víťazstvo za druhým. Počas svojej kariéry získal sedem titulov majstra sveta, 91 víťazstiev a 155 umiestení na stupňoch víťazov.

Mick Schumacher je synom vyššie spomenutej hviezdy. Pretekať začal vo svojich 9 rokoch, pričom často používa pseudonymy Mick Junior alebo Mick Betsch, čo je priezvisko jeho matky za slobodna. Niektoré zdroje uvádzajú, že sa tým chcel vymaniť z tieňa svojho slávneho otca. Neznamená to však, že by mal s Michaelom zlý vzťah. Michael a Mick údajne mali vždy pevné puto a Mick sa dokonca nedávno vyjadril, že by si želal mať ešte možnosť porozprávať sa poriadne so svojim otcom.

Osudová nehoda

Slávny Michael Schumacher sa však okrem svojich obrovských úspechov musel vyrovnávať aj s veľkými problémami. Aj keď sa počas pretekov za celú svoju kariéru vážne zranil len raz, keď si zlomil nohu po zlyhaní bŕzd, v roku 2013 utrpel vážne zranenie hlavy mimo pretekársku dráhu. K nehode došlo 29. decembra pri lyžovaní v Alpách, kde sa vo francúzskom Méribele v okolí svojej vlastnej chaty, vydal na pomoc dcére svojho kamaráta, ktorá sa dostala do problémov. Pri zjazde neupraveného svahu utrpel pád, počas ktorého narazil hlavou do skaly. Nejaký čas bol v kóme a podstúpil hneď dve operácie hlavy. Po mesiaci ho lekári postupne začali z kómy prebúdzať a pol roka po nehode Schumacher nemocnicu opustil. Odvtedy sa uzavrel pred svetom. Jeho aktuálny zdravotný stav nie je známy a jeho rodina o ňom verejne nehovorí. V médiách tak o jeho súčasnom stave kolujú skôr špekulatívne správy.

Dokumentárny film „Schumacher & Schumacher“ prináša nielen príbeh tohto svetoznámeho pretekára a jeho syna, ale aj veľa zaujímavostí a faktov. Dokument „Schumacher & Schumacher“ sľubuje, že prinesie nielen zábavu, ale aj mnoho emócií a inšpirácie pre všetkých fanúšikov motoršportu.

Sledujte premiéru už 28. mája o 17:00 na televíznej stanici Spektrum.

Zdroj: AMC