Nickodemus z New Yorku headlinerom sobotnej global beats párty v Nu Spirit Clube.

Máte radi, keď sa flamenco mieša s hip hopom, latino s dubstepom a balkánska dychovka s drum’n‘bassom? My takéto spojenia milujeme, a preto sme sa rozhodli pripraviť pokračovanie našej špeciálnej party zameranej na klubovo orientovanú world music, s názvom GloBus.

Headlinerom druhého výletu za globálnymi beatmi bude Nickodemus. Rodený Newyorčan, ktorý v uliciach tohto veľkomesta prežil prakticky celý svoj život, sa hudbe venuje už viac ako dve desaťročia. Jeho legendárny žúr “Turntables onThe Hudson” (https://www.turntablesonthehudson.com/)   sa za 15 rokov svojej existencie stal synonymom pre typický newyorský sound, v ktorom sa mieša černošský funk a soul s latinom.

Po niekoľkých úspešných singloch a remixoch Nickodemus vydal svoj prvý sólový album v roku 2005. Dnes ich už má na konte tri a ten posledný z roku 2012, „Moon People,” predstavuje na tohtoročnom európskom turné. Do Bratislavy priletí priamo z francúzskeho Sete, kde sa prestaví na prestížnom Worldwide Music festivale (https://www.worldwidefestival.com/) organizovanom Gillesom Petersonom. Tento rešpektovaný londýnsky DJ je Nickodemovým veľkým fanúšikom a jeho track Mi Swing Es Tropical, ktorý zložil spolu s Quanticom, sa objavil aj na Gillesovom výbere toho najlepšieho za rok 2005.

Prvú júlovú sobotu mu budú asistovať viedenský DJ Alexander z Urban World Records, pražský Norbert Goldstar a rezidenti Kinet a Selecta Cifiman. Ak máte radi latino, brazil alebo reggae a ich rôzne spojenia s elektronikou, tak by ste v Nu Spirit Clube nemali chýbať. Navyše, vstup na túto jedinečnú akciu je až do polnoci voľný.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1622204″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Sobota 06.07.2013
GloBus feat. Nickodemus (USA)
DJs Alexander (AT), Kinet (Nu Spirit), Norbert Goldstar, Cifiman (Nu Faya)
NuSpirit Club Bratislava
Start: 20:00
https://www.facebook.com/events/592165267484737/

Zdroj: Nu Spirit