Nezmeškajte vzácny štvrtkový krst Karpatských Chrbátov!

Karpatské Chrbáty pokrstia na bratislavskom koncerte svoj nový album Dekel. Post krstného otca zverili violončelistovi Jozefovi Ľuptákovi. V jeho už legendárnom violončelu žil červotoč z Jobusovej knihy Ja nič, ja muzikant.

Vo štvrtok 17. decembra odznie v podaní Karpátskych Chrbátov špeciálny program, ktorý pozostáva výlučne z pesničiek z debutového albumu a aktuálnej novinky. Počas večera vystúpia aj Vrbovskí V íťazi a skupina Abusus.

Aktuálne turné Šnóra Dekel Tour je jednou z mála možností vidieť Karpatské Chrbáty naživo mimo festivalovej sezóny a v klubových priestoroch. Hudobníci si tieto výjazdy a stretnutia s fanúšikmi po absolvovaných vystúpeniach veľmi pochvaľujú. „Pre Karpatské Chrbáty, ktoré nie sú ľahko stráviteľnou hudobnou skupinou, je to poučné do ďalších rokov účinkovania kapely. Bolo nám ťažko odhadnúť, aký bude záujem o takúto okrajovú muziku, ale chceli sme spoznať realitu. Po týchto koncertoch sme veľmi spokojní a hodnotíme to ako veľmi dobré turné. Je to aj o radosti a o tom, že sme sa opäť dostali s našou hudbou medzi ľudí,ktorí nám aj dnes vytvárajú fantastickú atmosféru,“ zhoduje sa kapela, ktorá napríklad v Brezne vystúpila naživo po dlhých šestnástich rokoch.

karpatské chrbáty

Tento týždeň sa hudobníci okolo Braňa Jobusa sústredia na štvrtkový koncert v bratislavskom klube Randal, kde sa uskutoční vzácny krst novinky Dekel. „Do Randalu prinesiem vždy na konci roka to, čo sme si v danom roku vymysleli. Teraz je to krst albumu Dekel a som rád, že úlohu krstného otca prijal Jožko Ľupták. Nielenže album pokrstí a zahrá hrocha Karola, ale odznejú aj skaldby Johanna Sebastiana Bacha. Pre ľudí to bude o to úžasnejšie, že to všetko odohrá na vilončelu, v ktorom žil červotoč z mojej knihy Ja nič, ja muzikant,“ pozýva na záver turné Braňo Jobus.

Po bratislavskom krste 17.12. v klube Randal zakončia Karpatské Chrbáty vydarené turné k albumu Dekel 19.12. v Novom Meste nad Váhom. S fanúšikmi sa rozlúčia spoločným koncertom v Blue Note s Vrbovskými Víťazmi.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér turné