New-age popová kapela KING SHAOLIN dva krát krstila nové CD!

Bratislavská kapela KING SHAOLIN pokrstila novú EP nahrávku s názvom „BURN INSIDE“ v priebehu minulého týždňa hneď dvakrát. „Odkedy sme začali hrávať koncerty, cestujeme skoro tretinu roka po celom Slovensku, preto sme sa rozhodli krstiť aj mimo domova, a síce 26.8. v Topolčianskom podniku EG CAFE. Krstým otcom bol jeho majiteľ, náš priateľ Pavol Adamkovič, ikona a v neposlednom rade kreatívny konštruktér-dizajnér. Naše nové EP „Burn Inside“ sme pokrstili kuskami jeho brady, na ktorú nám ako jediným dovolil siahnuť“, povedal spevák Dominik Štofko.

Na domácej pôde sa krstilo v klube British Rockstars, v ktorom kapela zahrala tento piatok 2.9. svoj 312-ty koncert. Krstnou mamou sa stala slovenská speváčka Zuzana Mikulcová a EP „Burn Inside“ sa krstilo nórskou vodou. CD obsahuje päť skladieb, sú nimi už zverejnený singel „Money In My Soul“, ktorý sa držal 9 týždňov medzi 100 najhranejšími skladbami slovenského éteru, ďalej skladby Burn Inside, Red House, Cloudy a skladba Waiting.
BA_KRST
Podľa slov speváka Dominika Štofka ide o materiál, ktorý skladal posledné dva roky. „Už viac ako rok a pol komponujem a nahrávam náš druhý album. Kedže hráme ročne cez sto koncertov, náš zvukár Miroslav Laho je veľmi vyťažený. Nie je teda v našich silách realizovať mixáž albumu takým tempom, aké by sme si priali a pri kvalite, ktorú chceme dodržať. A keďže sme už mali hotových 5 songov, rozhodli sme sa zverejniť EP“.

https://www.youtube.com/watch?v=0uO5lqEZ-7s
„Názov „Burn Inside“ som vybral podľa skladby, ktorá sa nachádza na EP. Mám k nej totiž hlboký vzťah. Prešla si mnohými producentskými úpravami, zmenami tempa, avšak od jej vzniku som k nej mal zvláštne puto a vnímal som krásu, ktorú pre mňa mala. Jej finálnu podobu si môžete vypočuť na tomto CD. Navyše je to song, ktorý odzrkadluje živelnosť hudby King Shaolin.“ dodáva spevák Dominik Štofko.
TO_KRST
Kapela nahrávala v SMT štúdiu. Následne mixáž prebiehala v štúdiu zvukára Miroslava Laha a master nahrávok spravili chalani zo SAGE Audio, Nashville, TN.
O tom, že kapela na sebe tvrdo pracuje, svedčí aj to, že hrajú ročne viac ako sto koncertov a ich single sa dostávajú do éteru slovenských rádií. Hudobníci sa poznajú už od strednej školy a prežili spolu veľkú etapu života.
Piesne z pripravovaného albumu predstaví kapela na jarnom koncertnom turné, ktoré by malo tvoriť osem koncertov po celom Slovensku. „Detaily turné práve dolaďujeme. Všetky aktuálne informácie o miestach a termínoch koncertov budú zverejnené na našej oficiálnej stránke https://www.kingshaolin.com a taktiež Facebooku,“ dodáva kapelník Michal Neffe.

Tracklist nahrávky Burn Inside:

1. Money In My Soul
2. Burn Inside
3. Red House
4. Waiting
5. Cloudy
Zdroj: KING SHAOLIN