Nemeckí Jealousy Moutain Duo v Bratislave!

“No-wave jazz” a “noisy math-rock” sú pojmy, ktorými zvyknú kritici častovať energické nemecké Jealousy Mountain Duo. Napratané kluby po celej Európe dokazujú, že na plnokrvnú šou postačí len gitara a bicie. Vy sa o tom presvedčíte v bratislavskom priestore súčasnej kultúry A4 už v utorok 29. apríla o 21.30.

Strhujúce polyrytmy, polámané melódie, virtuózna dekonštrukcia 60s jazzu aj indie rocku: a celé je to pritom veľmi počúvateľná (a pozerateľná) hudba. Nemecká dvojčlenná kapela Jealousy Mountain Duo debutovala so svojim LP v nemeckom experimentálnom vydavateľstve Blunoise, na ktorom vyšiel aj ich nasledujúci album.

jmd2

V A4-ke sa v rámci ich európskeho turné zastavia už v utorok 29. apríla, keby sa môžte tešiť na zaslučkované gitary, protichodné melódie, víriace tóny a bicie. Nenechajste si ujsť jedinečnú príležitosť vidieť túto skvelú kapelu naživo!

Jealousy Mountain Duo — Two-man German band Jealousy Mountain Duo’s self-titled longplayer was released by experimental German label Blunoise, a perfect portmanteau of Jealousy Mountain Duo’s disparate ’60s jazz and noisy, math-rock influences. Jealousy Mountain Duo takes a deconstructivist approach to its experimental blend of post-modern jazz and mathy indie rock, its guitars looping looping and conflicting melodies, its drums working in and out of rhythms, eschewing any semblance of straightforward timekeeping for an abstract counterbalance to the swirl of notes and tones. The result is tightly controlled chaos, a sonic maelstrom where form doesn’t necessarily follow function. This, truly, is radical stuff. In both senses of the word. P. Wall

https://jealousymountainduo.com/
https://jealousymountainduo.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Jealousy-Mountain-Duo/192689064109167

Miesto konania: A4 – priestor súčasnej kultúry, Karpatská 2 (YMCA)
Dátum: 29.4.2014, 21:30
Web: https://www.a4.sk/program/2014-04-29-21-30
FB event: https://www.facebook.com/events/690093094370748

jmd

Zdroj: A4