Nelu Pociskovú a Yaela k sebe pritiahol Magnet

Nela Pocisková so svojim tímom neúnavne pracuje na nových skladbách. Z pripravovaného albumu už postupne predstavila skladby Bez teba, Prvá, posledná, Nie som tá a Jeden šansón o dvoch umývadlách. Ich žánrovú pestrosť dopĺňa novinkou Magnet, ktorú naspievala spolu s hosťujúcim spevákom Yaelom. Letná tanečná nálada skladby dokonale dokresľuje text, ktorý sa zaoberá možným vzťahom staršej ženy a mladšieho muža. Vznikla na základe Nelinho nápadu, ktorý do konečnej podoby hudobne a textársky s producentom Andrejom Hruškomdopracovali Matej Mikloš a Zuzana Mikulcová. Text a hudobnú linku svojho partu doplnil Matúš Kolárovský známy ako Yael.

“To, že sa staršia baba zamiluje do “zajačika” sa deje už bežne a všade okolo nás. Aj nám pribúdajú roky, tak sme skúsili zistiť, čo to spôsobuje. Silné iskrenie, ktorým to vždy začína, sme chceli dostať aj do skladby a preto sme sa rozhodli na spoluprácu osloviť niekoho z mladých spevákov. V hre boli Marko Damian a Yael, ktorých tvorbu poznám a páči sa mi. Úplne náhodou som sa v tom čase na jednom nakrúcaní stretla s Yaelom, zoznámili sme sa, hneď sme si “sadli” a bolo rozhodnuté. Yaelovi sa skladba zapáčila, súhlasil so spoluprácou, prišiel do štúdia a za hodinu a pol všetko napísal, nahral a dodal tomu presne to, čo sme tam potrebovali,” povedala o vzniku skladby a spolupráce Nela a Yael k tomu dodal: “Keď ma Malý Maxo, jeden z členov tímu Dvatritridva, s ktorým spolupracujem skoro celé moje hudobné pôsobenie, oslovil na spoluprácu s Nelou ani chvíľu som neváhal. Písalo sa mi ľahko, išlo to veľmi plynulo a presne tak, ako si predstavujem ideálny tvorivý proces vzniku songu.”

Skladbu Magnet nahrali a zaranžovali Matej “Maximilián” Mikloš a Andrej Hruška. S vokálmi Nele a Yaelovipomáhali Zuzana Mikulcová a Lucia Ščigulinská. Videoklip vznikal v už osvedčenom kreatívnom tíme okolo režiséra Richarda Raimana. A aj keď neplánovane, opäť vznikol na jeden záber, bez strihov, čo si vyžiadalo dokonalú prípravu a súhru, ktorú  všetci zvládli pomerne rýchlo. To vytvorilo príjemnú atmosféru, ktorá z videoklipu vyžaruje.

“Letný a tanečný nádych pesničky sme chceli dostať aj do videa a preto sme hneď od začiatku vedeli, že tam musí byť tanec. Oslovili sme Miňa Kereša, ktorý okamžite súhlasil, že do toho ide s nami. S tanečníkmi z KRS Movement sme dali zopár tréningov s choreografkou Luckou Vašíkovou. Dosť vecí sa nám na poslednú chvíľu pomenilo, Lucka ochorela a udialo sa všeličo, ale  napriek tomu sa nám nakoniec všetko podarilo podľa našich predstáv,” povedala o novom videoklipe speváčka. Nakrúcanie si pochvaľoval aj Yael: “Bolo to super a plné profesionálov, od tímu za kamerami, až po tanečníkov. Verím, že sa ľuďom bude táto naša spolupráca páčiť aspoň tak, ako nám a teším sa na ďalšie Neline hudobné projekty.”

V procese prípravy a nahrávania je aj niekoľko ďalších noviniek, ktoré sa budú postupne zverejňovať. Na pripravovanom albume chce Nela Pocisková fanúšikom ponúknuť širokú škálu hudobných žánrov, ktoré si obľúbila.

Aktualizované info: www.instagram.com/pociskova.nela/

Zdroj: TS