Nejlepší britská kapela The 1975 zahraje ve Foru Karlín.

Kvůli cenám Brit Awards posouvali celé evropské turné. Jednu ze dvou nominací proměnili a sošku za nejlepší britskou kapelu si nakonec odnesli. Dá se očekávat, že do Prahy přijedou The 1975 v té nejlepší formě. Ve Foru Karlín vystoupí už 26. června.

Vedle nominace na nejlepší kapelu získali i tu na nejlepší album. V pořadí druhá deska s poetickým názvem I like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It vyšla vloni a jejímu vydání předcházela velká očekávání. Překonat platinový debut, který bořil hitparády po celém světě, musela být pro čtveřici z Manchesteru poměrně výzva. Přece však se album okamžitě stalo jedničkou ve více než 30 zemích, kritici vyzvihovali jeho konceptuálnost i promyšlené texty frontmana Matta Healyho. „Udělali jsme hodně osobní desku a reakce jsou neuvěřitelné,” nechal se slyšet Healy. K výčtu loňských úspěchů mohou přidat i pětkrát vyprodanou londýnskou Brixton Academy (prostor pro pět tisíc lidí) nebo nominaci na Mercury Prize.

Na příští rok kapela údajně chystá další nahrávku, oznámil nedávno Healy na svém twitterovém účtu. Ponese název Music for Cars a má jít o nejzásadnější nahrávku dekády. Můžeme jenom hádat, jestli se kapele znovu povede posunout laťku zase o kus dál.

Vstupenky na pražský koncert jsou za 820 Kč k dostání na www.fource.cz, na místě pak budou za 900 Kč.

Časový harmonogram
18:30 otevíráme
20:00 Pale Waves
21:00 The 1975

Zdroj: Fource Entertainment