Neckbreakersball Tour 2011: 30. októbra v Majestic Music clube!

Turné „Neckbreakersball“ sa zastaví aj na Slovensku, konkrétne 30. októbra, kedy sa v Bratislave, v klube MMC predstaví šesťčlenná zostava v čele s DARK TRANQUILLITY, sprevádzanými ELUVEITIE, VARG, MERCENARY, GURD a OMNIUM GATHERUM. Vstupenky na túto očakávanú akciu sú k dispozícii v predpredajovej sieti Ticketportal a tiež priamo v klube MMC. Bližšie informácie o koncerte poskytne webová stránka www.obscure.cz.

Švédski melodici DARK TRANQUILLITYsa predstavia so svojím rok starým albumom „We Are The Void“, ktorý pozbieral radu ocenení. Duchovní otcovia špecifickej odnože melodického death metalu, nazývaného „göteborský metal“, dlhodobo preukazujú stabilitu svojej formy a sú živým dôkazom, že i po toľkých rokoch na výslní nestratili nič zo svojho povestného umu. Ich pozícia na metalovej scéne je podobná konštante, ktorá čnie v nemennej pozícii v časopriestore a je imúnna na okolité vplyvy v podobe meniacich sa vkusov, štýlov a názorov na hudbu. DARK TRANQUILLITY už mnoho rokov inovujú svoj melodický death len v rámci jemných invencií, robia to kultivovane a premyslene a práve to je zrejme jeden z faktorov, prečo sa môžu pochváliť tak početnou fanúšikovskou základňou. Ako headliner tohtoročného Neckbreakersball Tour sú preto neoddiskutovateľní.

Ďalším lákadlom bude nepochybne švajčiarska folkmetalová formácia ELUVEITIE, ktorá dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie žánrové kapely. Ich posledný album „Everything Remains As It Never Was“ opäť vykopol kapelu do popredia záujmu. ELUVEITIE hojne využívajú tradičné nástroje a množstvo textov je v historickom jazyku „Gaulish“. Keď si toto všetko prevediete do metalovej podoby, vznikne vám originálny zvuk ELUVEITIE, ktorým toľko bodujú u svojho publika.

Nemecká formácia VARG je predstaviteľom pagan metalu zameraného na vikingskú tematiku a mytológiu. V tomto roku vydali nahrávku „Wolfskult“. Dáni MERCENARY sú podobne ako Dark Tranquillity predstaviteľom melodického death metalu, rovnako ako Fíni OMNIUM GATHERUM. Line up potom ešte doplňuje švajčiarska thrash metalová úderka GURD.

„Neckbreakersball Tour 2011“
30.10.2011 Bratislava – Majestic Music Club
DARK TRANQUILLITY (swe)
ELUVEITIE (swi)
VARG (ger)
MERCENARY (den)
GURD (swi)
OMNIUM GATHERUM (fin)

Neckbreakers

Zdroj: Obscure Promotion
Publikoval: Redakcia GREGI.NET