Nechaj to tak! spieva Tublatanka na novom rádiosingli!

Slovenská rocková skupina Tublatanka sa hlási s novým singlom Nechaj To Tak z úspešného albumu Svet v Ohrození, ktorého predaj už prevyšuje udelenie zlatej platne. Skupina pripravuje nový album a v novinových stánkoch sa objaví reedícia CD nahrávky Vianočný Deň.

Nový singel z albumu Svet v Ohrození s názvom Nechaj To Tak patrí medzi jemnejšie skladby. Hudobníci v ňom použili klavír na dokreslenie naliehavej atmosféry. Po textárskej stránke má skladba jasný odkaz. Všetky problémy treba raz hodiť za hlavu a nechať ich tak, ako spieva v refréne Maťo Ďurinda. „Je to mierumilovná skladba, ktorá svojou náladou nikoho neurazí,“ hovorí spevák o aktuálnom singli. Ostatný album Svet V Ohrození má sociálno-kritický kontext. Aktuálny singel Nechaj To Tak patrí medzi ľahšie skladby a je aj vďaka hudobnej zložke prijateľný pre širšie publikum. Skupina si uvedomuje, že to má v slovenskom éteri ťažké, nakoľko je priam nemožné nasadiť rockovú pesničku v rádiách, ktoré uprednostňujú najmä americkú disko scénu, v dôsledku čoho nemajú slovenské skupiny a speváci šancu, aby ich pesničky zneli a presadili sa v slovenskom rádiovom éteri.

Tublatanka

Skupina už v týchto dňoch pracuje striedavo v skúšobniach v Bratislave a Topoľčanoch na pesničkách pre nový album. Jeho vydanie je naplánované na Vianoce 2012. „S novým albumom oslávime 30 rokov na hudobnej scéne a musí byť naozaj silný po všetkých stránkach,“ uviedol pre médiá Maťo Ďurinda. Skupina sa pred nedávnom predstavila v pilotnom diely televíznej relácie Legendy Popu na obrazovkách STV. V zákulisí sa hudobníci stretli po dlhej dobe s ich bývalým textárom a manažérom Martinom Sarvašom. „Martin momentálne pôsobí na veľvyslanectve v Berlíne. Tešili sme sa zo stretnutia po veľmi dlhej dobe a dohodli sme sa na spolupráci na novom cédečku Tublatanky,“ teší sa Maťo Ďurinda.

Na záver tohto roka má skupina pripravené ďalšie prekvapenie pre svojich priaznivcov. V spolupráci s vydavateľstvom Ringier Axel Springer vyjde v reedícii CD album Vianočný Deň, ktorý fanúšikovia nájdu v novinových stánkoch v priebehu novembra. Vianočný Deň je tematicky druhý album po kolekcii vianočných piesní Poďme Bratia Do Betlehema, ktorý skupina vydala ešte začiatkom deväťdesiatych rokov a stal sa albumom roka 1993.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Tublatanky
Foto: archív skupiny
Publikoval: Redakcia GREGI.NET