Navštívte záhradu kvitnúcich kvetov od Ivety Bencovej v Galérii SPP

Prvý jarný týždeň bude v Galérii SPP patriť otvoreniu výstavy Záhrada slovenskej výtvarníčky Ivety Bencovej, ktorá naplní priestor rozkvitnutými kvetmi. Návštevníci si môžu pozrieť expozíciu malieb, ako aj keramických objektov. Výstava potrvá od 24. marca do 27. apríla 2023.

Konceptom mojej súčasnej výstavy je záhrada a prebieha v dvoch rovinách. Prvá prináša emocionálny pocit z kvitnúcich kvetov a v druhej sa zrkadlia myšlienkové pocity z reality, ktorú si každý nesie vo svojom vnútri na základe svojich prežitkov,“ hovorí Iveta Bencová. 

Pre autorku, ako sama zdôrazňuje, je dôležitý trojuholník, v ktorom sa zrkadlí prepojenie obrazu, autora a toho, kto stojí pred obrazom.

Iveta Bencová je komplexná umelkyňa pracujúca s rovnými povrchmi a 3D objektmi. Medzi jej diela patria abstraktné maľby, ktoré farebnosťou a tvarom dopĺňajú sklenené výtvory a keramika. Charakteristickými znakmi jej tvorby a videnia sveta sú magickosť námetov, jednoduchosť tvarov a citlivá kombinácia farieb.

Obrazy vytvára kombináciou akrylových farieb a modelovej omietky. Pomocou tejto techniky transformuje ploché plátno do 3D priestorov. Prenesený trojrozmerný svet na plochu divákov upokojuje a zároveň provokuje k zamysleniu a zastaveniu sa. Jej umenie ich má preniesť z racionálneho sveta do sveta emócií. 

Výstava Záhrada bude prístupná verejnosti do 27. apríla 2023 v priestoroch Galérie SPP na ulici Mlynské nivy 44/c v Bratislave. Vstup je pre všetkých návštevníkov bezplatný. 

Zdroj: TS