Náuka o snoch Android Asteroid.

Průměrný český muzikant ví velmi dobře, co „V Čechách dělat nejde“. Fellením ve slepých uličkách strávil roky. Zpívání dvojhlas, s ozvěnou stěn ze zavřených dveří propiloval k dokonalosti.

V nářcích sebelítosti postupně spálil veškerou energii. Průměrnému českému muzikantovi už tedy žádná energie nezbyla, aby prozkoumal a objevoval, co všechno v Čechách dělat lze. Když pak ale jeden přestane splívat ve žluči nezajímavého průměru, s překvapením zjistí, že jde opravdu všechno. Stačí se podívat na projekty, jako je Android Asteroid.

 

AA jsou tak mimo, že si svojí desku vydali na CD. Na obal si pozvali grafika Pavla Fuksu, mezinárodní kapacitu v oboru. Album si nechali mástrovat v zahraničí. Si to vem, v New Yorku, ve Sterling Sound Studios u Toma Coynea… Jo, toho Toma Coynea, co na posledních Grammy odcházel s gramofonkem za desku Adele a může za to, že jste hotový z vašich oblíbenejch desek. Tedy pokud se vám líbí cokoliv od Beyoncé, přes Pink po D’Angela, The Roots, House Of Pain, Jay-Z, Sade… To všechno dělal. Android Asteroid jsou tak naivní, že udělaj rozmazaný promo fotky bez product placementu! Neumí dokonce zobchodovat ani svou muzikantkou minulost a na koncerty si najímají ty nejlepší hráče u nás. Základní dvojka Tomáš Konůpka na bicích a rapující Jan Pospíšil za mikrofonem se koncertně rozšiřuje na devítku: Annamaria d’Almeida – vokály, Lukáš Martínek – kytara, Josef Fečo – basa, Viliam Béreš – piano, Fender Rhodes, vibes, Jan Steinsdorfer – synťáky, Miloš Dvořáček – perkuse a Hedvika Jouzová – harfa. A zbytek peněz, co jim ještě zbyl, se rozhodnou utratit za to, že natočí promo videa live verze své desky tím úplně nejdražším způsobem, co existuje…

Zastavit už to nejde. Už to jede. Koncem února si pronajali lehce kultovní studio Ve Smečkách, navezli tam celou all star sestavu i video štáb a v jedinečné atmosféře mezi zdmi, co slyšeli nejeden světový trhák, 2 dny nahrávali několik skladeb. Skvělý, pěkně jste se urvali kucí, ale má to celý smysl? „Smysl to nemá. Žádnej. Každej má ale nějakej svůj koníček a naším koníčkem je muzika. Plníme si svoje dětský sny a snažíme se dělat úplně všechno naplno a nejlíp, jak to jen jde.“ Vždyť by to nikdo nepoznal… Nikdo, krom nich samotných. A když nehledáte cestu nejmenšího odporu, ale vlastní hranice, dost možná vás to přivede až do Smeček a pak ještě dál.

A protože si Android Asteroid plní dětské sny, místo toho, aby na někoho hráli habaďůru, mají teď v ruce krásný CD v parádním obalu s přesně takovým zvukem, jaký chtěli. Za sebou první „live studio session“ Ve Smečkách a další 2 před sebou. Dvě studio sessions, ze kterých by si jeden nasral do kalhot. Když se chystáte do Londýna, do studia Abbey Road, tedy toho, kde se The Beatles krom hraní fotili na přechodu pro chodce, je to prostě trošičku nátěr. Když ten samý výlet plánujete v Londýně zmáknout ještě Red Bull Studios, energie stříká jak gejzír. Všechno jde, když se chce a Android Asteroid se prostě chce. Sleduj: https://www.redbull.cz/cs/Satellite/cz_CZ/Android-Asteroid/001243334896247

Zdroj: BOOMBOX booking