Naučme deti rešpektu k svetu okolo nás so seriálom Poznávame prírodu.

Hovorí sa, že podľa toho, ako sa človek správa k zvieratám, môžeme ľahko zistiť, aký v skutočnosti je. Preto by sme mali našu najmladšiu generáciu učiť láske k zvieratám a prírode, aby z nich vyrástli empatickí ľudia. A v tom vám podá pomocnú ruku 6. séria dobrodružného animovaného seriálu Poznávame prírodu, ktorá 7. septembra štartuje na stanici Minimax.

Potulky svetom bratov Krattových

Bratia Chris a Martin Krattovci sú vám už určite známi z predchádzajúcich sérií. Cestujú po svete, spoznávajú krásy divokej prírody a snažia sa dozvedieť čo najviac informácií o zvieratách, ktoré na zemi žijú. Počas ich dobrodružstiev ich sprevádza vynálezkyňa Aviva Corcovado, počítačová expertka a mechanička Koki a Jimmy Z, asistent a pilot veliteľstva Tortuga, lietadla v tvare korytnačky, v ktorom majú svoju základňu. Spájajú príjemné s užitočným, a teda vzdelávanie o živočíchoch so zábavnými potulkami a príhodami. Zvieratá chránia pred rôznymi nástrahami, ktoré im hrozia, napríklad pred konkurenčným vynálezcom Zachom, módnou návrhárkou Donitou a jej pomocníkom. Obnovujú biotopy, ktoré sú ohrozené, ale v prvom rade sa snažia motivovať k rešpektu k prírode.

Chcete vedieť, prečo plameniaky stoja na jednej nohe?

Hneď v prvej časti s názvom Tajomstvo ružových plameniakov sa Aviva s celým tímom snaží zistiť, prečo sú plameniaky ružové, keď sa liahnu biele a prečo najčastejšie stoja len na jednej nohe. Pomocou špeciálneho disku sa premenia na plameniaka a snažia sa vyskúšať, aké je to stáť na jednej nohe, ako vyzerá svet z pohľadu plameniaka, či ako kŕmi svoje mláďatá. Okrem iného vysvetľujú aj život žiabronôžky, ktorá miluje veľmi slanú vodu a živia sa ňou plameniaky. V ďalších častiach spoznáme aj malú mačkovitú šelmu ocelota, či jeleňa Buckaroo s bielym chvostom, ktorý bratov Krattových naučí niečo o  parohoch a o tom, ako spolu jelene nažívajú. Môžete sa tešiť aj na spoznávanie života pštrosov, afrických divých mačiek, mačkovitých šeliem servalov,  psa hyenovitého a veľa iných zvierat.

Nenechajte si ujsť 6. sériu seriálu Poznávame prírodu už v pondelok 7. septembra o 18:00 hod. na stanici Minimax. Nové časti si môžete pozrieť každý deň o 18:00 a opakujú sa nasledujúce ráno o 7:45 hod.

Zdroj: TS