Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE vyhlási víťazov na gala 21. septembra v bratislavskej Starej Tržnici!

Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE spozná už čoskoro hrdinov v sociálnych službách. Celonárodná anketa vyhlási najlepších pracovníkov sociálnych služieb počas galavečera 21. septembra v bratislavskej Starej tržnici. Slávnostný program bude moderovať Juraj Bača.  Na 2. ročníku DOBRÉHO SRDCA vystúpia legenda Pavol Hammel, spevák Robo Opatovský, skupiny Korben Dallas a For You a speváčky Emma Drobná a Karin Ann. Emotívny galavečer plný skutočných príbehov môžete zažiť aj vy, lístky sa dajú kúpiť na https://www.inviton.eu/e-12208/galavecer-dobre-srdce-2021

Dojímavé príbehy, celoživotné skúsenosti a ľudia, ochotní vždy pomôcť. To je celonárodná anketa o najlepších pracovníkov sociálnych služieb DOBRÉ SRDCE. Porota vyberala finalistov z množstva prihlášok, ktoré posielali zamestnávatelia, nadriadení, ale aj klienti, prijímatelia sociálnych služieb, kolegovia, susedia, či príbuzní.

„Výber finalistov nebol vôbec jednoduchý, pretože prišli veľmi silné životné a profesijné príbehy v každej kategórii. Ale deväť porotkýň sa svojej odbornej úlohy zhostili s veľkou zodpovednosťou. Každá porotkyňa vybrala z množstva prihlášok troch finalistov,“ vysvetľuje koordinátorka DOBRÉHO SRDCA a predsedníčka APSS v SR Anna Ghannamová.

Anketa DOBRÉ SRDCE má 9 kategórií – opatrovateľka, sestra v sociálnych službách, ďalší odborný pracovník v sociálnych službách – sociálny pracovník, fyzioterapeut, asistent liečebnej výživy. Okrem toho je to aj manažér v sociálnych službách, dobrovoľník, ale aj samotný poskytovateľ sociálnych služieb a to bez ohľadu na to či je verejný alebo neverejný. Aj v tomto ročníku bude kategória novinár o sociálnych službách, pretože sociálne služby sú ťažká a zložitá téma. Rovnako nechýba kategória filantrop a fundraiser pre sociálne služby, lebo bez darcov a tých, čo dary zbierajú, by sociálne služby na Slovensku neprežili najhoršie desaťročie a ani ešte stále reálnu pandémiu. Deviatou kategóriou je DOBRÉ SRDCE za výnimočný počin pre sociálne služby, kde nominanta určuje odborná porota.

„Na poslednom zasadnutí poroty rozhodovali o víťazovi každej kategórie všetci porotcovia výberom z troch finalistov a to hlasovaním. Som presvedčená, že je dôležité informovať verejnosť a to odbornú i laickú o tých, čo v pomáhajúcich profesiách môžu byť nasledovania hodným príkladom pre ostatných. Lebo pomoc blížnemu a kvalita tejto pomoci je to, čo nás definuje ako civilizovanú a slušnú spoločnosť,“ dodáva Anna Ghannamová.

Víťazov jednotlivých kategórií sa dozvieme už 21. septembra 2021 v Starej tržnici v Bratislave. Záznam z tohto večera odvysiela RTVS 14.10. 2021 o 20:35 na Dvojke. Autorom ceny, sklenenej plastiky, ktorú získavajú víťazi kategórii je študent III. ročníka katedry úžitkového umenia VŠVÚ Dominik Pirháč. Vstupenku na podujatie si môžete zakúpiť na tomto linku:  https://www.inviton.eu/e-12208/galavecer-dobre-srdce-2021 Tvárou kampane DOBRÁ SRDCE je pani Milka Vášáryová. Réžiu galavečera si zobral na starosť Peter Gerža, dokrútky príbehov finalistov v ich prirodzenom prostredí prevzal na svoje bedrá režisér Branislav Gotthardt. Galavečer bude moderovať Juraj Bača. Na 2. ročníku DOBRÉHO SRDCA vystúpia legenda Pavol Hammel, spevák Robo Opatovský, skupiny Korben Dallas a For You a speváčky Emma Drobná a Karin Ann.     

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku organizuje Národnú cenu starostlivosti DOBRÉ SRDCE po druhýkrát. Prvý ročník sa uskutočnil v roku 2019 a minulý rok anketu vzhľadom na pandémiu nahradilo DOBRĚ SRDCE pomáha, projektm v ktorom Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb rozdávala členom ochranné pomôcky a PCR testy. Generálnym partnerom Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE je spoločnosť HARTMANN, Hlavnými partnermi sú spoločnosti Kimberly Clark – DEPEND a obchodný dom PRIOR, ďalším partnerom Česká mincovňa. Okrem RTVS sú ďalšími mediálnymi partnermi: Denník PRAVDA vydavateľstva OUR MEDIA, TASR, Jemné melódie, Europa 2, časopis Zdravie z vydavateľstva News and Media a vydavateľstvo MAFRA s titulmi: Zdravotnícke noviny, Hospodárske noviny, Eurotelevízia a Chvíľka pre teba. Všetky informácie nájdete na https://www.dobre-srdce.sk/

Zdroj: TS
Foto: Dobré Srdce