Napriek Kulyho strate hlasu pieseň Zvukoprázdno na koncerte v Bratislave odznela!

Spoločnosť Slovak Telekom sa hudobne spojila so skupinou Desmod, aby v novej piesni Zvukoprázdno priblížili ľuďom svet Nepočujúcich a poukázali na to, koľko o nich ešte verejnosť nevie. Na avizovaný koncerte skupiny v bratislavskom nákupnom centre Polus v rámci promotour k novému albumu Iný rozmer prišlo niekoľko desiatok Nepočujúcich i ďalších fanúšikov, aby si vypočuli pesničku naživo.

Desmod

Kuly však náhle ochorel a ostal úplne bez hlasu, no fanúšikov prišiel na koncert aspoň pozdraviť. Napriek jeho hlasovej indispozícii a zrušenému vystúpeniu kapely Desmod v bratislavskom Poluse pesnička Zvukoprázdno venovaná Nepočujúcim predsa len zaznela. Nepočujúci prijali kapelu s pochopením a tešili sa z ich prítomnosti.

Desmod

Pieseň zahrali z playbacku a Nepočujúci si ju vychutnali prostredníctvom pretlmočenia do posunkového jazyka. Učiteľka zo špeciálne školy pre sluchovo postihnuté deti Agáta Čermáková, ktorá na koncert prišla aj so svojimi zverencami povedala: „Text piesne je prekrásny a deti sa nevedia dočkať, kedy sa ju naučia. Je pre nás česť, že práve kapela ako Desmod pre našu komunitu zložila pieseň. Odteraz si budeme Medzinárodný týždeň Nepočujúcich spájať práve s ňou. Kulymu držíme palce, aby sa čím skôr vyzdravel a mohol naďalej rozdávať práve takú radosť, aku piesňou urobil nám.“

Desmod

Nepočujúci oslávili spolu s Kulym aj získanie zlatej platne od vydavateľstva Universal za rekordný počet predaných kusov albumu Iný rozmer. Práve jeho súčasťou je i pieseň Zvukoprázdno, ktoré vzniklo v spolupráci so spoločnosťou Slovak Telekom. „Som rád, že sú u nás ešte firmy, ktoré podporujú ako hudobnú produkciu, tak i ľudí, ktorých život skomplikoval jeden z chýbajúcich zmyslov a to sluch. Budem robiť všetko preto, aby som vyzdravel a svojim počujúcim i nepočujúcim fanúšikom všetko vynahradil,“ hovorí spevák Kuly.

Nepočujúci využili stretnutie s celou kapelou vskutku naplno. Nechýbala autogramiáda, či fotenie a už teraz sa tešia na ďalšie stretnutia so skupinou DESmod.

Desmod

Zdroj: Desmod
Publikoval: Redakcia GREGI.NET