Najväčšia hviezda módnej šou Sicily Style sa stala modelka s downovým syndrómom.

Andrea Koreňová, tvár módnej značky Sicily Style, nedávnou prehliadkou pôsobivých modelov dokázala, že je vo svete módy silným hráčom. Sympatické bolo, že šou, ktorá sa konala v exkluzívnom prostredí piešťanského domu Thermia Palace, mala navyše charitatívny podtext. Pod honosným názvom Prestige Fashion Event & Charity by Sicily Style, sa dražili nielen spoločenské šaty, ale aj dresy hráčov futbalovej reprezentácie na čele so skvelým Marekom Hamšíkom. Ten bohužiaľ na akcii absentoval, no zastupoval ho jeho otec Richard. Ako nám s hrdosťou povedal, syna s manželkou viedol k vysokej empatii a súdržnosti s ľuďmi, ktorí z nejakého dôvodu strádajú.

Ako je na módnych šou Sicily Style zvykom, na móle sa striedali nielen modelky s modelkovskými mierami, ale aj umelci a influenceri. Sicily stálicou bola už tradične aj krásna černoška Paula Simoes, známa aj ako jedna z mamičiek dieťaťa Borisa Kollára. Svoju účasť však tentoraz podmienila jedinou podmienkou. „Trvala som na tom, že budem predvádzať s mojim Davidkom. Sme už zohratí z predošlých prehliadok, účinkovala som v jeho klipe Idem Riešim a viem, že sa na neho môžem spoľahnúť,“ povedala Paula na adresu speváka Davida Key. Ten v dave hostí vyčnieval svojim novým lookom. „S Luisom Demarkom a Maireem, ktorí sú dídžeji minimálne európskeho formátu, chystám nový song s výpravným videoklipom, preto padlo rozhodnutie na zmenu farby vlasov na blond,“ vysvetlil David. V zákulisí sme ho videli najmä v spoločnosti manžela Zuzany Plačkovej, Reného Strausza a influencera, ktorý si necháva hovoriť King Dubaj. Trojica pred kamerou relácie Smotánka a redaktorom Erikom Kollárikom, živo diskutovala aj o tom, komu vlastne patrí slávny slogan „JAKOOO“, bez, ktorého sa dnes už snáď nezaobíde žiadna insta storka.

V pompéznych bielych šatách s potlačou čiernych nôt na javisku bola neprehliadnuteľná aj Sisa Lelkes Sklovska. Počas jej árie, po móle kráčal tiež René Strausz, v sprievode modelky Dorotky Králikovej, ktorá sa narodila s downovým syndrómom. Keď prišli k schodom, Dorotka v romantickej róbe mala viditeľne problém s ich zdolávaním. René nelenil a preniesol ju cez ne vo svojej náruči. Za svoje gesto si vyslúžil suverénne najväčší aplauz. „Myslím si, že sa k tomu netreba špeciálne vyjadrovať. Stačí si pozrieť Dorotkin krásny výraz tváre. Ten hovorí za všetko a mne sa zas v niečom trošku otvorili oči,“ vyjadril sa René významne na svojom instagramovom profile. Okrem spomínaných osobností sa v Piešťanoch objavila aj atraktívna Iveta Tkáčová s manželom Patrikom, Patrícia Vitteková, Zuzana Vačková, Pavol a Jeanette Drapákovci, Rebecca Just, Simona Frantová, Michaela „Mikela“ Gubranová, Kristi Dali, Denis Drotár, Kristína Mečko, Mirka Slobodníková, Vladimír Lekar, Lenka „Lera“ Rakárová, Andy Opálená, Silvia Klúčiková, Eva Čarnogurská, či Sofia (Barber) Stanislavová. Akciu moderovala v pôsobivej červenej róbe herečka Karin Haydu. Spokojnosť na záver netajila ani šéfka prehliadky Andrea „Sicilia“ Koreňová. „Touto šou som chcela poukázať na to, že móda je pre každého. Túto zem predsa obývame všetci bez rozdielu. Šliapeme po nej vo všetkých konfekčných veľkostiach, vo všetkých rasách, či národnostiach. Bola by som šťastná, keby ste z tejto akcie odchádzali s týmto posolstvom,“ vyjadrila sa krásna návrhárka v bielych šatách.

Zdroj: TS