Najnovší album PETRA LIPU Dobré meno vychádza na vinyle, takmer presne k jeho narodeninám.

Nedávno vydaný album PETRA LIPU Dobré meno z roku 2019 je prvým, ktorý vychádza v novej OPUS-ovej vinylovej sérii. Ak je niekto zárukou najvyššej umeleckej kvality a kontinuity, tak je to práve veľká slovenská jazzová legenda Peter Lipa. 

Umelec pripojil k albumu aj krásnu textovú spomienku, ktorá končí výstižnými slovami: „Veľmi si vážim, že môžem byť stále obklopený mladými, talentovanými hudobníkmi, ktorí sú ochotní so mnou zažívať útrapy a radosti muzikantského života, cestovanie po koncertoch, skúšanie, nahrávanie a radosť zo spoločných úspechov. Ďakujem všetkým zúčastneným za ochotu spolupracovať na tomto albume“.  Zásadný podiel majú hlavne hudobníci z jeho skupiny – Peter Lipa jr. (klávesy), Michal Šimko (basgitara), Michal Fedor (bicie), Radovan Tariška (saxofón), ktorí ho nahrali v štúdiu aj s ďalšími hosťami.

Jazzový umelec dodáva k vydaniu LP platne: „Teším sa, že môžem osloviť aj poslucháčov, ktorí si vedia vychutnať a hlavne oceniť hudbu na vinyle.  Preto, usaďte sa pekne a užite si príjemné počúvanie v rovnoramennom trojuholníku.“  2LP vychádza oficiálne tento piatok 29.5.2020 v predvečer 77. narodenín Petra Lipu (30.5.)

Zoznam skladieb na LP:
01. A1 ZNOVA A ZNOVA
02. A2 PROBLÉMY S PROBLÉMAMI
03. A3 MANHATTAN
04. A4 KEĎ SA CHYSTÁŠ NA TEN SVET
05. A5 KDE BOLO, TAM BOLO         
06. B1 BECAUSE OF YOUR SAD EYES
07. B2 PODOZRIVÝ
08. B3 MOTÝĽ
09. B4 120/80
10. C1 NENÁPADNÝ NÁPAD
11. C2 TY SI MOJA OPORA
12. C3 ODPOČÍVAM V POKOJI
13. C4 DOBRÉ MENO

Zdroj: TS