Najlepším českým šansonierom je Richard Müller…

V Štátnej opere v Prahe sa na oslave narodenín Michala Horáčka zišlo to najlepšie z českej a slovenskej kultúry. Preto tam nemohol chýbať ani Richard Müller!

Priateľovi a skvelému textárovi daroval k 60-ke tie najkrajšie skladby, pri ktorých sa publikum neubránilo slzám. Odborná aj laická verejnosť označila Richarda Müllera za najlepšieho českého šansoniéra!

Müller a Horáček! To je spojenie geniálnych tvorcov, ktoré prinieslo nezabudnuteľné hity. Práve preto otvoril galavečer v nádhernom prostredí Štátnej opery charizmatický slovenský Zlatý Slávik skladbou „Stín stíha stín“. Tentokrát Richarda Müllera však nesprevádzala Hana Hegerová, ale slovenská speváčka Lucia Šoralová. Atmosféra bola neopakovateľná a publikum dojaté. Potom nasledovali  vybrané kúsky zhudobnených textov Michala Horáčka od konca 80-tych rokov minulého storočia až po dnešok. Na pódiu sa vystriedali Petr Hapka, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Michael Kocáb, Lucie Bílá a mnohí ďalší.

Richard Muller

„Na jednom mieste som sa po dlhom čase stretol s kolegami hudobníkmi. Bol to krásny trojdňový maratón skúšok a vystúpení. V nostalgickej a vznešenej atmosfére…“ Emotívne opísal vystúpenie Richard Müller.

Richard Muller

Druhú polovicu galavečera „25 rokov príbehov v piesňach Michala Horáčka“ otvorila slovenská speváčka Jana Kirschner, ktorá hrala na harfe. Vo forme sa predviedol aj Petr Hapka v skladbe „Levandulová“. Klenotnicu česko- slovenských hudobníkov uzavrel muž s obrovskou charizmou Richard Müller. Piesne „Srdce jako kníže Rohan“, „Rozeznávám“a „Štěstí je krásná věc“ boli vrcholmi večera. V úchvatnej atmosfére sa v Richardových skladbách prelínali nálady šťastia, lásky a nostalgie. Divákom sa počas emotívneho koncertu striedali zimomriavky a slzy dojatia… Na záver  všetci interpreti zaspievali skladbu „Baroko“ a slávnostný večer doviedli do dokonalosti. Potlesk a standing ovations nemali konca kraja…

Odborné kruhy označujú Richarda Müllera spolu s Hanou Hegerovou za najlepších českých šansoniérov. Rovnako reagujú fanúšikovia aj na sociálnych sieťach. Teraz sa už úradujúci Zlatý Slávik chystá na KONIEC SVETA, ktorý odpáli 12.12. v Bratislave a 21.12. v Košiciach.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko