Najlepší festival roka 2011 je Sziget!

Novinári a profesionáli z hudobného biznisu celého starého kontinentu sa zišli v stredu večer v holandskom Gröningene, aby spoločne korunovali Sziget za ten najlepší festival uplynulého roka. V prvej päťke boli ešte dánsky Roskilde, nemecké festivaly Hurricane a Wacken Open Air, škótsky T in the Park a belgický Tomorrowland.

Aj keď medzinárodný line-up kvalifikuje Sziget do internacionálneho kalendára podujatí, organizátori si kladú za cieľ v prvom rade prezentáciu stredoeurópskeho regiónu. Médiá ho opisujú ako veľmi pestrý, vyzdvihujú multižánrový a multikultúrny program a množstvo rôznych podujatí.

Okrem medzinárodných hviezd, ktoré sa každý rok v auguste prestriedajú na hlavnom pódiu, dáva priestor iniciatívam občianskej spoločnosti a propagácii univerzálnych hodnôt ako sú ľudské práva či etnická, sexuálna a sociálna rovnosť. V auguste 2012 sa pre návštevníkov z celého sveta pripravuje jubilejný už 20. ročník jedného z najväčších a najnavštevovanejších festivalov sveta.

Čerešničkou na torte úspechu maďarského festivalu, je umiestnenie v top 5 festivalov podľa vystupujúcich interpretov. “Je nám cťou, že nielen návštevníci a profesionáli, ale aj hudobníci oceňujú naše úsilie,” zdôraznil zakladateľ a šéforganizátor Károly Gerendai.

Ďaľšie informácie o festivale nájdete na www.szigetfestival.sk.
Viac o Európskych festivalových cenách na https://eu.festivalawards.com/.

Zdroj: Sziget
Publikoval: Redakcia GREGI.NET