Najkrajšie Vianoce praje skupina IMT Smile.

Kapela IMT Smile sa spojila so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a spoločne nahrali nanovo pieseň Najkrajšie Vianoce.

Ivan Tásler so skupinou IMT Smile pripravil pre svojich fanúšikov pred Vianocami dvojité prekvapenie. Prvým je skladba Najkrajšie Vianoce, ktorá pôvodne vyšla pred piatimi rokmi a teraz ju bratia Táslerovci s kapelou obliekli do krásneho symfonického šatu. O nové aranžmány piesne sa postaral Vladislav Šarišský a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu viedol dirigent Adrián Kokoš.

„Skladba Najkrajšie Vianoce patrí k mojim najobľúbenejším a teraz, s orchestrom a zborom, dostala ešte vianočnejšiu atmosféru. Teším sa, že sa nám podarila tak veľkolepá nahrávka. Bola to prvá spolupráca IMT Smile s takým veľkým orchestrom a musím priznať, že veľmi inšpiratívna.“ prezradil líder skupiny Ivan Tásler.

Druhým prekvapením a zároveň pekným darčekom nielen pod vianočný stromček je vydanie albumu Nech sa páči na vinyle. Ide o tretí radový album, ktorým kapela potvrdila svoju silnú pozíciu na slovenskej hudobnej scéne. Piesne Vyvedený z miery, Opri sa o mňa, coververzia skladby Jara Filipa Za dedinou, dnes už patria do zlatého fondu skupiny a fanúšikovia ich na koncertoch ovládajú od slova do slova. Textársky sa na albume okrem Vlada Krausza podieľal aj Richard Müller, ktorý otextoval úvodnú rockovú pieseň Tajné milovanie, Zemepis lásky, Vyspal som sa z teba a krehkú Urobme si lásku. Album vychádza v limitovanom počte ako dvoj-platňa a je obohatený o dve bonusové skladby Mám chuť a Ako je nám dobre.

IMT Smile pocas nahravania Najkrajsie Vianoce 2015

„Sám som v poslednej dobe prepadol vinylovým platniam. Kupujem si albumy mojich obľúbených kapiel a interpretov na vinyle. Preto je super, že môžeme teraz aj my ponúknuť našim fanúšikom album na tomto nosiči,“ teší sa Ivan.

Pieseň Najkrajšie Vianoce i niektoré skladby z albumu Nech sa páči zaznejú už zajtra v pražskej O2 aréne, kde skupina vystúpi s umeleckým súborom Lúčnica a českému publiku spoločne predstavia úspešný projekt Made in Slovakia.

https://www.facebook.com/pages/IMT-SMILE/141239721276?fref=ts
www.imtsmile.com

Sestava 1

Nech sa paci (LP cover)

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: autor fotky Mira s Ivanom: Marek Lukáč + archív IMT Smile