Nahrávka slovenského muzikálu Frida je svetová!

Po odohraní desiatok predstavení na domácej scéne i počas hosťujúcich večerov po celom Slovensku si fanúšikovia slovenského muzikálu Frida – maľovať a milovať môžu vypočuť aj CD s muzikálovými pesničkami.

Album prináša pätnásť muzikálových skladieb a nahrávka spĺňa svetové parametre najväčších svetových muzikálových produkcií.

Muzikál je na Slovensku obľúbený žáner, no zatiaľ, čo vo svete je bežné, že s premiérovými predstaveniami je k dispozícii i nahrávka s muzikálovými skladbami, na Slovensku je tento trend ešte stále v plienkach. Fanúšikov žánru preto určite poteší, že pôvodný slovenský muzikál Frida – Maľovať a milovať už svoju nahrávku má.

frida_cd

Autor muzikálu, hudobný skladateľ Rudolf Geri nahral pätnásť skladieb s orchestrom, čo znamená, že nejde o žiadnu rýchlo vyrobenú nahrávku, ale o poctivú robotu, ktorú možno porovnávať so svetovými produkciami. Na domáce pomery a pri fakte, že muzikálové nahrávky nemajú u nás veľkú tradíciu, ide skutočne o unikát. Nahrávanie trvalo niekoľko týždňov a tí, ktorí si CD vypočujú sa zoznámia s Geriho precíznosťou, autorskou veľkoleposťou i nespochybniteľnou láskou k svojmu muzikálovému dieťaťu.

Frida – Maľovať a milovať je pôvodný slovenský muzikál s hudbou skladateľa a producenta Rudolfa Geriho, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera a spoluautora libreta a režiséra Karola Vosátka. Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby a tanca. Život a dielo excentrickej maliarky Fridy Kahlo a jej životného partnera Diega Riveru sú pre univerzálnosť posolstva príťažlivé aj pre našu dobu. Autori tohto diela sa sústredili na hĺbku myšlienok a vnútorné posolstvo.

CD je plné muzikálových piesní s fantastickou hudbou a živým orchestrom. Nejde o záznam predstavenia, ale o výber najlepších piesní z neho. Kritici s nadšením hovoria o svetových parametroch nahrávky i celého predstavenia. V muzikáli, ktorý sa hrá v bratislavskom Teatro Wüstenrot a na CD spievajú Katarína Ivanková, Tomáš Palonder, Mirka Partlová a ďalší.

CD s muzikálovými pesničkami je k dispozícii pri každom predstavení a tiež v distribúcii vydavateľstva Opus (www.opus.sk). Muzikál Frida – Maľovať a milovať sa momentálne vracia na dosky domovského divadla Wüstenrot Teatro a do novej sezóny vstúpi predstaveniami 20. a 21. septembra.

Následne bude predstavenie hosťovať v Žiline, Púchove, Dolnom Kubíne, Spišskej Novej Vsi, Svite, Martine a Liptovskom Mikuláši. Autori muzikálu však momentálne starostlivo pripravujú na niekoľko uvedení v zahraničí.

Zdroj: OPUS / Forza Music