NADŠENCI JOGY SI BUDÚ MÔCŤ ZACVIČIŤ PRI VÝCHODE SLNKA NA NÁDVORÍ SNG

Prvý ročník podujatia Sunrise Yoga Bratislava sa uskutoční 21. júna, v deň letného slnovratu, ktorý je zároveň Medzinárodným dňom jogy. Jogová komunita na celom svete vníma tento deň ako svoj sviatok a víta ho asánami pri východe slnka. Podujatia sa vždy konajú na zaujímavých miestach a v Bratislave padla voľba na nádvorie novozrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie. 

„Toto podujatie má ambíciu oslavovať nielen samotnú jogu, ale taktiež lásku, radosť a vášeň, ktoré sú symbolom leta. Atmosféra SNG je sama o sebe podmanivá a ľudia ju svojím pohybom, dychom a prítomnosťou dokážu ešte viac zintenzívniť,“ vysvetľuje Kika Peráčková, organizátorka a odborný garant podujatia, jogínka a majiteľka jogového štúdia ĀSANĪ.

Po Prahe, Paríži, Berlíne a ďalších metropolách si budú môcť fanúšikovia jogy zacvičiť za prvých lúčov slnka 21. júna aj na Slovensku. Všetko sa začne úderom gongu presne o 4:51 ráno. Dvoch lektorov, Kiku Peráčkovú a Erika Goldschmidta, bude sprevádzať hrou na vibrafón multižánrový hudobník Stroon.

„S rešpektom sme sa pustili do výzvy priniesť do Bratislavy podujatie svetového významu,“ približuje Helena Tomková, organizátorka Sunrise Yoga Bratislava.Východ slnka očakávame v tento deň presne o 4:51. Veríme, že všetci milovníci jogy  tento skorý ranný termín s úsmevom na tvári stihnú,“ dodávajú organizátori.

Doba sa zrýchľuje a ľudia podvedome túžia spomaliť. Joga je skvelým spôsobom, ako sa naladiť na prítomný okamih a spojiť sa so sebou samým. Čoraz viac ľudí, žien i mužov, sa nadchýna pre tento typ cvičenia a zaraďuje ho do svojho životného štýlu. V mekke slovenského umenia môžu v prvý letný deň zažiť podujatie, ktoré je balzamom na dušu pre všetkých jogových nadšencov.

„Joga je moje životné poslanie a prirodzene chcem zdieľať svoje nadšenie aj s  jej ostatnými priaznivcami, preto som sa stala inštruktorkou. Verím, že 21. jún bude pre nás všetkých nezabudnuteľným zážitkom. Budem rada, ak ľudia prídu a spoločne zažijeme ten najkrajší východ slnka v jogovom opojení,“ dodáva hlavná lektorka Kika Peráčková.

SUNRISE YOGA BRATISLAVA
Joga pri východe slnka v SNG s Kikou Peráčkovovu
Kedy: 21. júna o 4:51
Kde: nádvorie Slovenskej národnej galérie, Námestie Ľudovíta Štúra 4, Bratislava, vchod od nábrežia
Pre koho je lekcia vhodná: všetky úrovne, začiatočníkov aj pokročilých

Program:
4:00 – 4:45 – príchod účastníkov
4:51 – 5:51 – ranná joga pri východe slnka
6:00 -7:30 – občerstvenie a relax po cvičení
7:30 – záver podujatia

Lístky je možné zakúpiť na stránke predpredaj.sk. Podujatie sa bude konať za každého počasia.

Zdroj: SNG