Na Topfeste vystúpi aj metalová stálica SABATON!

Vianočný darček pre priaznivcov metalu pripravili organizátori festivalu TOPFEST. Ďalším potvrdeným účinkujúcim na jedenástom ročníku festivalu budú švédski vyznávači heavy metalu SABATON. 

Švédska formácia SABATON, ktorá sa za posledné roky vypracovala medzi špičku v tomto žánri, zamieri už o pár mesiacov opäť na Slovensko. Úspešná kapela známa energickými živými vystúpeniami doplní zoznam interpretov na našom najväčšom rockovom open air festivale TOPFEST, ktorý sa uskutoční od 26. do 28. júna 2014 na letisku v Piešťanoch.

Sabaton fanúšikov poteší už v úvodný deň festivalu, ktorý znova potrvá až tri dni. Powermetalová formácia má v programe vyhradený večerný slot po koncerte českého Kábatu, už štart najbližšieho Topfestu tak bude poriadne nabitý!

Sabaton-1low

Priaznivcom metalu netreba Sabaton zvlášť predstavovať. Škandinávska skupina sa sformovala v roku 1999 a odvtedy má na konte šesť štúdiových albumov. Ostatný Carolus Rex vyšiel vlani. Skupina aktuálne pozostáva z piatich členov, spevák Joakim Brodén a basgitarista Pär Sundström sú v kapele od začiatku, dopĺňajú ich gitaristi Chris Rörland, Thobbe Englund a bubeník Hannes van Dahl.

Sabaton žne úspechy nielen doma vo Švédsku, ale prakticky po celej Európe – hral už na viacerých najväčších festivaloch. V domovskej krajine si metalové zoskupenie dokonca založilo vlastný. V tomto roku sa populárna skupina predstaví aj ako predskokan na viacerých vystúpeniach legendárnych Iron Maiden.

V tvorbe sa Sabaton zameriava na ostré tóny a úderné texty, ktoré sú často spojené s históriou, najmä s vojnovým obdobím. Prelomovým sa pre skupinu stala už debutová nahrávka Primo Victoria, ktorá získala zlatú platňu vo viacerých krajinách. V budúcom roku čaká metalistov veľké turné zahŕňajúce viacero šou v USA, Európe a sériu koncertov vo Švédsku.

Aktuálne potvrdenými účinkujúcimi na 11. ročníku Topfestu sú okrem Sabatonu aj ďalší zahraničný hosť Thirty Seconds to Mars, spomínaný Kabát, Tomáš Klus či domáci interpreti Horkýže Slíže, Zóna A, Desmod, Heľenine oči a Zuzana Smatanová. Najnovším prírastkom v zostave festivalu je česká pop-rocková skupina Mandrage známa hitmi Šrouby a matice, Menoslov sa počas vyše šiestich mesiacov, ktoré zostávajú do začiatku festivalu, bude ešte rozširovať.

Len do konca tohto kalendárneho roka sú k dispozícii v predpredaji v sieti Ticketportal permanentky na celý festival za skvelú, zníženú cenu 38 eur, ako aj limitovaný počet VIP vstupeniek. Záujemcovia si môžu už v predstihu na webe usporiadateľskej agentúry DUNA rezervovať aj jednodňové vstupenky.

podakovanie_DUNA

Zdroj: Agentúra DUNA