Na Topfeste vystúpi aj fínska skupina Lordi!

Program tohtoročného festivalu Topfest, ktorý sa na piešťanskom letisku začína už zajtra, nakoniec doplní populárna fínska formácia Lordi, známa najmä svojím hitom Hard Rock Hallelujah a skvelou pódiovou show v maskách a kostýmoch!

Na najväčšom rockovom festivale na Slovensku vystúpi ďalšia úspešná skupina z Fínska, okrem headlinera Nightwish sa fanúšikovia môžu tešiť aj na hardrockovú formáciu Lordi. Organizátorom sa podarilo dohodnúť ich koncert pod Tatrami rekordne rýchlo, keď hľadali náhradu za zrušené vystúpenie americkej kapely Godsmack. Tá sa na Topfeste nepredstaví pre chorobu speváka. „Mrzí nás, že sme prišli o Godsmack, ale zdravotné ťažkosti neobchádzajú ani hudobníkov. Napriek tomu som veľmi rád, že sa nám podarilo takmer nemožné – za extrémny krátky čas sme dotiahli príchod iného zahraničného interpreta, skupinu Lordi, ktorá je známa aj v našich končinách a dúfam, že ňou potešíme ľudí a zmiernime aj sklamanie tých, ktorí sa tešili na Godsmack,“ povedal Dušan Drobný, organizátor Topfestu.

Lordi

Skupina Lordi sa sformovala v roku 1996, má na konte päť štúdiových albumov, v ktorých dominuje hardrock s výraznými prvkami heavy metalu. Po úspechu v domovskej krajine sa formácii podarilo zviditeľniť vďaka Eurovízii, keď v roku 2006 prestížnu súťaž suverénne vyhrala. U divákov aj poroty Lordi bodovali so skladbou Hard Rock Hallelujah, vo finále získali dovtedy rekordných 292 bodov. Stali sa vôbec prvým fínskym interpretom, ktorý triumfoval v súťaži.

Členovia skupiny sú známi aj svojimi hororovými kostýmami, v ktorých sa prezentujú nielen na koncertoch, ale napríklad aj pri televíznych interview. Svoje pravé tváre už dlhé roky taja a vystupujú pod prezývkami – „Mr. Lordi“ (spev), „Amen“ (gitara), „OX“ (basgitara), „Awa“ (klávesy), „The Drummer“ (bicie). Identita hudobníkov je však väčšine priaznivcov známa, ako Mr. Lordi vystupuje zakladajúci člen formácie Tomi Putaansuu. Začiatkom tohto roku skupinu postihla tragická udalosť, keď zomrel jej bubeník Otus. V Lordi pôsobil dva roky, aktuálne hrá na bicie tajomný člen s prostou prezývkou „The Drummer“, teda „Bubeník“, ktorý s kapelou prvý raz vystúpil na májovom koncerte v Taliansku.

Fínska skupina naživo tradične ponúka silný hudobný aj estetický zážitok s množstvom rekvizít a pyrotechnickými efektmi, na ktorý sa môžu tešiť aj návštevníci Topfestu. Festival na piešťanskom letisku prebieha v dňoch 29. – 30. júna a predstavia sa ňom aj skupiny Nightwish, Ill Nino, Kabát, Bauchklang, Ine Kafe, Divokej Bill, Slobodná Európa, Harlej, Škwor či Vidiek. V samostatnom stane TopTrance predvedú svoju šou uznávaní dídžeji Martin Solveig, Markus Schulz, Jochen Miller a ďalší. Permanentky i jednodňové vstupenky sú stále dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal v cene od 25 eur.

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET