Na spoločné česko- slovenské koncerty vyrážajú dva, čoraz známejšie úkazy metalového neba!

Český rock a slovenský power metal zatrasú hranicami a spoločne tak predvedú, že aj na našich územiach nechýba kus kvalitnej hudby. Skupiny Seven a Tristana vystúpia na štyroch jarných koncertoch v rámci spoločného Mini-tour 2012.


Mini-tour 2012:
27.04.12- KD, Chlumec nad Cidlinou
28.04.12- Hi Metal, Most
04.05.12- Piano club, Trenčín
05.05.12- Apollo music club, Považská Bystrica

Skupina SEVEN je jediným českým hudobným zoskupením, ktoré vydáva popredný svetový vydavateľ. Posledný album s názvom Freedom call z roku 2011, vyšiel pod krídlami najväčšieho európskeho metalového vydavateľstva Nuclear Blast. Bola to odmena za roky kvalitnej a produktívnej práce.

SEVEN

Na svojich albumoch spolupracovala kapela s takými osobnosťami ako Doro Pesch či Victor Smolski (Rage). Minulý rok, na festivale Masters of Rock 2011, vystúpil so Seven, pri príležitosti oslavy 15. výročia existencie kapely, hosťujúci spevák Blaze Bayley ( ex- Iron Maiden) a už spomínaný gitarista Victor Smolski (Rage).https://www.sevencz.cz/

Band:
Lukáš Kuneš- bicie
Tomáš Kuchta- basgitara
Lukáš Pisařík- spev
Honza Kirk Bìhunek- gitara

TRISTANA je slovenská kapela hrajúca alternatívny metal. Svoje najväčšie doterajšie úspechy dosiahla po vydaní svojho druhého albumu Zircon Street (2010).

Tristana

V júni 2011 bola hudobným hosťom svetovej rockovej legendy SCORPIONS na koncerte v Bratislave. Turné 2011 odohrala skupina po boku českej stálice Arakain. Ako prvá slovenská metalová kapela, si zahrala Tristana na festivale Masters of rock 2011. www.tristana.sk

Band:
Noro Kupecz- bicie
Laco Krabáč- basgitara
Andrea Almáši- klávesy
Dušan Homér- gitara
Peter Wilsen – spev

Zdroj: Petra Bohuslavská, Managment and booking
Publikoval: Redakcia GREGI.NET