Na Prahu sa ženie búrka!

Už tenhle pátek se v klubu Cross uskuteční pěkná drumandbassová vichřice. Po dlouhých letech k nám zavítá legendární britská djka Storm, která je v dnešní době snad nejuznávanější dnb djkou.

Lineup je ovšem mnohem bohatší. Na hlavní stagei tak zahrají i jeden z našich nej dnb producentů světové úrovně – Rido, spolupořadatel známých Drum Affection parties a skvělý dj – P.NO, velmi talentovaná mladá djka – Snookey  a  – Kan-Jacca. Na spodní stagei se bude o zábavu v rytmech houseu a funky techna starat trošku netradičně zástupce „stínové kostky“ – M4Y4 a trio djs Tektoys.org – Zwooky, Halama a Greg. Vstupné bude do 21:00 snížené jen na 30kč a po deváté lístek pořídíte za 90kč

DJka Storm má na své pomyslné pelesti opravdu hodně zářezů o kterých se většině djs jen zdá. Je spoluzakladatelkou labelu Metalheadz, jehož jméno ve světě rezonuje velkou silou. Je a moderátorkou Metalheadz show na rádiu Ministry of Sound. Momentálně je již počtvrté držitelkou ocenění „best female DJ“ u v UK DNB Awards. Působila jako lektorka na prestižní Red Bull Music Academy. Společně s dalšími djkami založily brand Feline. Za všechny tyto a mnohé jiné úspěchy vděčí především své pečlivosti a preciznosti při výběru tracků i jejich mixování. Označení „The First Lady of Dnb“, kterým ji tituloval i Knowledge Magazine tak není vůbec nadsazené.

Rido je většině posluchačů dnb velmi známý svými promyšlenými a dynamickými tracky. Navíc je to i skvělý dj. Tato kombinace se tak často nevidí a proto je dnes velmi žádaný jak u nás tak i ve světě. Rido se skládání hudby věnoval opravdu důkladně – vystudoval totiž prestižní SAE institut v Sydney. Jeho píle vyústila ve spolupráci s mnoha labely kde dnes vychází jeho produkce. Pod svá křídla si ho ovšem vzal již zmíněný label Metalheadz a jako dj je také členem bookingu drumandbass.cz.

P.NO, původem ital, se přestěhoval do čech až po pěti letech působení v itálii, kde nyní hraje na těch nejvýznamnějších parties a festivalech po dhlavičkou drumandbass.cz. Za svou kariéru si tak zahrál s top djs z celého světa a navštívil i mnoho jiných zemí jako Španělsko, Portugalsko, Polsko nebo Německo.

Kan-Jacca byla původně členkou soundsytému Dread Beat Squad, se kterým pořádali akce po celé republice. Později založila čistě dámskou dj crew BasSistaz, která je i oficiální odnoží celosvětové sítě Junglistic Sistaz. I díky tomu je již léta pořadatelkou různých akcí na kterých nechybí i zahraniční djs.

Snookey je mladou vycházející hvězdou českých djek. O jejích kvalitách svědčí mimo jiné i třetí místo v kategorii talent roku v loňských CZ DNB Awards. Její domovský soundsystém Rambajs působí převážně v okolí Kutné Hory a před dvěma lety se také stala členkou BasSistaz.

M4Y4 je známý spíše svými drumandbassovými sety. Člen slavné Shadowbox crew se tak ukáže v jiném světle, než v jakém je ho možné vidět i na největších akcích po celých čechách. Je také podepsán pod konceptem Drumix, který se nejednomu fandovi dnb silně vryl pod kůži.

Parta Tektoys.org působí na poli techna, houseu a breakbeatu již od roku 2004. Za tu dobu stihli silně proniknout do scény své doby a tenhle pátek, kdy se po dlouhé době zase objeví za gramofony všichni tři pohromadě si můžete poslechnout, že to bylo zasloužené.

main stage:
21:00 – 22:30 – Snookey
22:30 – 00:00 – P.No
00:00 – 01:30 – Storm
01:30 – 03:00 – Rido
03:00 – 04:30 – Kan-Jacca
04:30 – ??:?? – survivors b2b

second stage:
21:00 – 22:30 – Halama
22:30 – 00:00 – Zwooky
00:00 – 01:30 – Greg
01:30 – 03:00 – M4Y4
03:00 – ??:?? survivors b2b

Zdroj: Nela Moudrá