Na Leto v parku 2012 príde do Košíc aj Emir Kusturica!

Obľúbený mestský festival Leto v parku už po štvrtý krát spríjemní Košičanom i návštevníkom mesta prázdninové dni. „Tentokrát v novom, skrátenom termíne od 6. do 12. augusta 2012 prinesieme skutočne ´hustý´ program, netradičné hudobné spojenia, ale hlavne skvelú letnú atmosféru,“ priblížil projektový manažér festivalu Jozef Môcik. Festival je jedným z kľúčových podujatí projektu n. o. Košice 2013 a tento rok zmení aj svoje tradičné miesto konania. Kasárne/Kulturpark pre rekonštrukciu nahradí areál kúpaliska Ryba na Aničke.

Sedem festivalových dní prinesie spolu vyše 15 koncertov lokálnych, slovenských a zahraničných kapiel, divoké DJs afterparties, divadelné predstavenia pre deti a dospelých, veľkolepé filmové prekvapenie, ale aj množstvo atrakcií, sprievodného programu a zábavy pre celú rodinu.

kosturica.jpg

„Nepochybne najväčším lákadlom festivalu bude svetoznámy režisér a filmový producent Emir Kusturica, ktorého spoznáme aj ako muzikanta s jeho kapelou No Smoking Orchestra. Určite potešia koncerty Jany Kirschner, Tatabojs či Puding Pani Elvisovej a medzi interprétmi, ktorí nekàmia komerčné rádiové vlny, ale do Košíc prinesú pohodu a zábavu budú aj Sister Gracie, Le Payaco, Floex, Nils Frahm a Grasscut“ dodal J. Môcik. Ako spresnil, živé vystúpenie hudobného projektu Emira Kusturicu pre filmových fajnšmekrov doplní netradičný 12 hodinový nočný filmový maratón jeho najznámejších filmov.

V cene lístka aj kúpalisko – Festival Leto v parku prichádza tento rok aj s novinkou. V cene dennej festivalovej vstupenky je každý deň v čase od 10.00 do 18.00 zahrnutý aj vstup do bazénovej časti kúpaliska Ryba Anička. Príďte sa pred začiatkom večerného programu osviežiť, neseďte doma a strávte deň v znamení spojenia zábavy, umenia a tvorivosti.

Viac informácií o festivale, účinkujúcich a kompletný program nájdete na portáli www.letovparku.sk.

Zdroj: Blazena Sedrovicova
Publikoval: Redakcia GREGI.NET