Na Koncerte pre Martinu a Jána v Gregorovciach vystúpia Korben Dallas a Katarína Koščová s Danielom Špinerom NEDEĽA, 5. 5. 2024 od 18.00 – AREÁL ZŠ GREGOROVCE

Koncert pre Martinu a Jána sa uskutoční v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Aj tento rok koncert organizuje festival Pohoda v spolupráci s obcou Gregorovce. Na koncerte vystúpi jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards Katarína Koščová a Daniel Špiner.

Piateho mája by Martina Kušnírová a Ján Kuciak oslavovali šieste výročie svadby. Podujatie sa bude konať na symbolickom mieste, v centre Gregoroviec v areáli základnej školy, do ktorej chodila Martinka. Súčasťou večera bude aj diskusia.

„Piateho mája v roku 2018 mali Martina a Ján spojiť dve rodiny, ešte skôr však ich zákerná vražda spojila celé Slovensko. Chceme ukázať, že podstata tohto spojenia – zápas o pravdu a spravodlivosť – pretrvávajú. V čase, kedy na svojich postoch končia ľudia ako vyšetrovateľ Peter Juhás, či dvojica prokurátorov dozorujúcich tento prípad, sa musíme vrátiť na začiatok a ukázať v prvom rade spolupatričnosť s rodinami Martiny a Jána, ale aj so všetkými, ktorí zápasia o lepšie Slovensko. Veríme, že s mnohými takýmito ľuďmi sa stretneme aj na koncerte v Gregorovciach,“ hovorí o koncerte Michal Kaščák.

V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční vo viacúčelovej sále Obecného úradu Gregorovce.

Vstup na podujatie je voľný.

Koncert bude možné sledovať aj online na Facebooku festivalu Pohoda a na jej Youtube kanáli. 
Live stream Koncertu pre Martinu a Jána zabezpečí aj tento rok spoločnosť Filma.

PROGRAM:

  • 18:00 – 19:00: Korben Dallas
  • 19:15 – 19.45: Diskusia
  • 20:00 – 21:00: Katarína Koščová a Daniel Špiner

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/418008044423353

KORBEN DALLAS

Bratislavská kapela Korben Dallas sa za niekoľko rokov vypracovala z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších slovenských kapiel. Ich prelomový album Karnevalová vrana (2013) im priniesol tri ceny Radio_Head Awards, vrátane ceny pre najlepší album, singel a najlepšiu koncertnú kapelu.

Korben Dallas majú za sebou viacero skvelých spoluprác, vrátane spolupráce so symfonickým orchestrom, ktorú ste mohli zažiť aj na Pohode, s Janou Kirschner alebo Anetou Langerovou a album Bazén z roku 2019 im produkoval Eddie Stevens (Róisín Murphy, Zero 7, Jana Kirschner). Najnovší album Pohyb! vydali tento rok

KATARÍNA KOŠČOVÁ A DANIEL ŠPINER

Jedna speváčka a jeden klavirista. Len dvaja intepreti a spolutvorcovia úplne stačia na to, aby sa ich hudba dostala až na najhlbšie miesta v nás. Na koncertoch Katky a Dana sa smeje i plače, stávame sa svedkami a súčasťou intímnej výpovede, skutočného priateľstva, lyrického prežívania i spoločného humoru. Takto sú najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných.

Prvý spoločný album Hranica dažďa vydali v roku 2019. V novembri 2023 vydali nový album s názvom Krehkosť, ktorý celý vznikal v zrube pod Tatrami. Nájdete na ňom piesne o intimite, kráse ale aj bolesti, krehkosti a pominuteľnosti momentov, ktoré žijeme. Hudobná krehkosť zachytená bez príkras a filtrov. Základom minimalistických aranžmánov je klavír a spev, občas sa nenápadne ozve kontrabas, gitara a akordeón. Za album získali cenu Radio_Head Awards v kategórii folkový album roka.

#AllForJan a #AllForMartina #KoncertPreMartinuAJana #Nezabudneme #SmeVTomSpolu
Mediálni partneri: Rádio_FM, Aktuality.sk, Obkec

TS – POHODA