Na koncerte Nneky zahrá aj Malalata!

Na koncerte nemecko-nigérijskej speváčky Nneka, ktorá vystúpi vo štvrtok v bratislavskom Ateliéri Babylon, zahrá aj stále populárnejší projekt Malalata. Pod týmto názvom sa skrýva aj bratislavsko-pražský DJ Jakub Kmošena, ktorý si svojím eklektickým mixom world music, swingu, jazzu a ďalších štýlov získal renomé v ČR aj na Slovensku a ako jeden z mála miestnych DJ-ov vypredáva bratislavské aj pražské kluby.

Soulová a hiphopová umelkyňa Nneka, ktorá na Slovensku vystúpi po prvýkrát, je najčastejšie prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae. Základ vystúpenia bude tvoriť jej aktuálny, v poradí už tretí album Soul Is Heavy, ktorý podľa recenzentov katapultoval Nneku medzi najzaujímavejšie soulové speváčky súčasnosti.

Už jej debutový album Victim of Truth z roku 2005 pritom označil Sunday Times za najlepšiu ženskú soulovú nahrávku od albumu The Miseducation of Lauryn Hill. Práve bývalú speváčku The Fugees spomína Nneka medzi svojimi najväčšími vzormi, spoločne s Bobom Marleym a rapperom Mos Defom. Ďalšími spriaznenými dušami, s ktorými Nneka často spolupracuje či koncertuje, sú napríklad The Roots či Damian Marley, v roku 2009 odohrala spoločné turné s Lennym Kravitzom.

Nneka Elise Egbuna sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila až do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde veľmi rýchlo zapadla do tamojšej hudobnej scény – na svetlo sveta ju však vytiahla až v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul.

Predpredaj vstupeniek na koncert Nneky prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk, lístky sa dajú kúpiť aj v predajni Doktor Horák na Medenej 19 v Bratislave. Vstupenka v predpredaji stojí 19 eur, na mieste bude o tri eurá drahšia.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Pubikoval: Redakcia GREGI.NET