Na knižnom trhu Zimný BRaK sa predstavia Judith Vanistendael, Nasi Motlagh, ale i špička domácej literárnej scény

Zimná edícia Bratislavského knižného trhu BRaK sa uskutoční od stredy 7. 12. do piatka 9. 12. v priestoroch Starej tržnice v Bratislave. Okrem bohatého literárneho programu so slovenskými umelcami sa na festivale predstavia aj veľké mená zahraničnej scény a spolu s nimi i desiatky vydavateľov. Trh sa koná v rámci podujatia Salónka so Slovenskou sporiteľňou.

Na tohtoročnom „Zimnom BRaKu“ sa môžete tešiť na viacero prezentácií slovenských kníh s ich autormi (medzi nimi napríklad Rýchlokurz geniality, Zelená pošta, Dobro a ďalšie), ale tiež na zaujímavé diskusie so slovenskými bookstagramerkami, literárnymi vedcami, spisovateľmi a spisovateľkami. Prezentácie takisto spestria dramatické čítania so slovenskými hercami a herečkami ako Helena Krajčiová, Robert Roth či Richard Stanke.

Výnimočnými zahraničnými hosťami budú tento rok autorka svetového komiksu Ako Dávid prišiel o hlas Judith Vanistendael, ktorá predstaví slovenský preklad svojej knihy o rodinných vzťahoch na začiatku veľkého tresku, ale napríklad i iránska stand-up komička Nasi Motlagh, ktorá porozpráva o súčasnej situácii v Iráne aj o prvom slovenskom súbornom vydaní autobiografického komiksu Persepolis od Marjane Satrapi.

K trhu vždy patrí aj predajná výstava kníh zo slovenských vydavateľstiev. Medzi nimi nájdete tento rok napríklad Slovart, Tatran, Albatros, Artforum, Marenčin PT, EZOPO, Artis Omnis, Kapitál, Literárna bašta, BRaK, Zum Zum, KK Bagala, Post Bellum, Literárne informačné centrum a mnohé ďalšie.

Celý program zimnej edície Bratislavského knižného trhu BRaK nájdete v oficiálnom facebookovom podujatí.
Organizátorom podujatia je o. z. BRAK v spolupráci so Starou tržnicou a projektom Salónka.
Hlavnými partnermi festivalu sú Granty EHP a Nórska, Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

Zdroj: TS