Na Freestyle Night v NuSpirit Clube vystúpi DJ Parker!

Málokedy sa stáva, že si budúca hviezda klubovej scény na Slovensku zahrá skôr, než sa presadí vo vlastnej krajine. DJ Parker z Bristolu, ktorý dnes vypredáva kluby po celej Európe, odohral v roku 2006 ako neznámy dídžej a začínajúci producent na Slovensku svoje vôbec prvé vystúpenia mimo rodného Anglicka, a tak sa sem vždy veľmi rád vracia. Najbližšie sa tak stane v piatok 9. decembra, kedy sa po prvýkrát predstaví v Nu Spirit Clube.

„Keď sa povie Bratislava, spomeniem si na úžasné party mesto so skvelým davom. Naposledy mi u vás jedna slečna počas setu nosila lístočky, kde písala, ako veľmi sa baví. Celkovo u vás ľudia živo reagujú na mixy, nielen na tracky, ktoré poznajú. Spomínam si, že mnohí kričali už pri nástupe nového tracku, o tom sníva každý dídžej,“ hovorí o svojich skúsenostiach so slovenskými žúrkami Parker, ktorého meno sa spája s kultovou rádiovou šou Solid Steel, s projektom The Beekeepers a najmä s vtipným mashupom Where’s My Monkey?, ktorý sa nečakane stal jeho najväčším hitom.

Okrem debutového albumu To Eternity (2008), ktorý je skôr posluchovou zmesou trip-hopu, nu funku, breakov, jazzových samplov, soulových vokálov a rapu, vydal Parker aj množstvo tanečných singlov a oficiálnych i neoficiálnych remixov. Pohral sa napríklad so skladbami Jamesa Browna, Arethy Franklin, Black Sabbath či Muse, medzi jeho najnovšie počiny patria citlivé a vkusné remixy Kate Bush (This Woman’s Work) a Björk (Venus as a Boy).

Hoci v posledných dvoch rokoch si Parker vyskúšal aj hrania na najväčších britských festivaloch (Glastonbury, Bestival, Big Chill), jeho hlavnou doménou ostávajú kluby. Jeden z najžiadanejších britských freestyle DJov súčasnosti vo svojich setoch servíruje rýchle mixy, skreče a technické kúsky, exkluzívne remixy a prierez históriou od swingu po dubstep. To všetko s dávkou nadhľadu a humoru.

„Čím viac som tvoril hudbu, ktorá zahàňala rock, funk, soul, drum&bass či breakbeat, tým viac som chcel takúto hudbu aj hrávať. Postupom času som prišiel na to, že pokiaľ tieto štýly vo svojich setoch namiešam s potrebnou dávkou zručnosti a výber trackov má ten správny party vibe, tak môžem ľudí rozhýbať bez ohľadu na to, aký štýl preferujú,” hovorí Parker o svojej ceste k freestyle DJingu.

Na piatkovej akcii v Nu Spirit Clube mu budú sekundovať tí najpovolanejší z domácej scény – zástupca značky Wilsonic DJ Junior a dlhoročný rezident Nu Spiritu DJ C.O.D.E.

https://soundcloud.com/djparker/sets/free-remixes
https://www.youtube.com/watch?v=bDoDz-ijrpA
https://www.youtube.com/watch?v=4BsChvwGU5g
https://www.youtube.com/watch?v=vJcwXqm3pag

Dj Parker

Zdroj: NuSpirit / Text: Patrik Marflák – Hudba.sk
Publikoval: Redakcia GREGI.NET