Na festivale jogy, hudby a zdravia sa po prvýkrát na Slovensku predstaví speváčka Giita Rani, jógu zacviči Fredy Aisy!

Fanúšikovia jógy pozor! V Seredi sa chystá piaty ročník festivalu jogy, hudby a zdravia s názvom Avatarfest. Na návštevníkov čakajú ukážky cvičenia jogy, módna prehliadka a jediný koncert slávnej speváčky Giita Rani na Slovensku. Tešiť sa môžete aj na predpremiéru dokumentárneho filmu Mantra o význame a sile pôsobenia mantier. Stretneme sa 17. a 18. novembra v Dome kultúry Sereď.

Úspešný festival plný rôznych druhov jogy, meditácií, hudby duše,  prednášok o bylinkách, správnom dýchaní, zdravom varení, ajurvéde  a všetkom, čo so zdravím súvisí, sa opäť koná v novembri v Seredi. Popri ukážkach jogy, princípov feng šuei, detoxikácie, problematiky čakier a energetizmu človeka, je pripravená pre návštevníkov aj liečivá hudba, bubnovačky, ukážky príjemných a relaxačných hudobných štýlov. Vrcholom festivalu bude vystúpenie svetoznámej spirituálnej speváčky Giita Rani, ktorá zaspieva po prvýkrát na Slovensku 17. novembra. Giita Rani pochádza z Nórska a so svojou hudbou precestovala celý svet. Speváčkina tvorba je zmesou jej vlastného hudobného smeru so starovekými motívmi a folkovou hudbou z rôznych častí sveta. Tieto melódie a slová prebúdzajú spomienky z minulých životov a sú liečivé sami o sebe. Pripomínajú nám naše vlastné dedičstvo.  

 „V Seredi budú jogoví inštruktori, rôzne druhy jogy, prednášky zamerané na alternatívne spôsoby liečby a koncert liečivej hudby k tomu určite patrí. Giita Rani priletí už 15. novembra a je možné sa s ňou stretnúť 16. novembra, lebo má v Seredi zvukovú skúšku. Giita Rani je krásny človek, nádherná žena, a jej jemná a upokojujúca hudba nás spája s našim vnútrom. Ak sa nám naozaj prihodí, že sa spojíme so sebou – naše telo reaguje spustením očistných procedúr. Keď som počul prvý krát hudbu Giita Rani, vedel som, že je v nej mimoriadne silné posolstvo a že tá hudba dokáže ľudí liečiť,“ hovorí o prípravách na koncert organizátor Norbert Zaťko.

V Divadelnej sále Kultúrneho domu môžete v sobotu vidieť aj netradičnú, hudobno tanečnú módnu prehliadku s názvom „DANCE of SOUL“. Prehliadku pripravil Lighthouse club Trnava a módny salón MARCHALÉ z ručne maľovaného hodvábu a biobavlny. Uvidíte oblečenie, ktoré umožní spojenie tela a duše v pohybe. Modely sú výnimočne tým, že strihovo, výberom materiálu a maľovaným námetom sú vhodné pre energeticky rôzne ženy.

Na festivale si môžete sa pozrieť alebo zacvičiť si jogu Fredym Aisim, ktorý je jedným z najznámejších jogínov na Slovensku. Jogu využíval ako nástroj udržiavania vynikajúcej kondície tela, vďaka čomu získal aj mnohé športové úspechy. Jeho jogové hodiny bývajú ozdobou každého podujatia. Na festivale uvidíte aj jeho dcéru, tanečníčku Vierku Ayisi, ktorá je citlivou lektorkou jogy. Špičková jogová učiteľka z Indie Jaiwanti Singh príde tiež predstaviť svoju jogovú hodinu.

18. novembra sa bude na festivale konať slovenská premiéra filmu „MANTRA“, ktorý nakrútila režisérka Gorgia Wyss. Je aj producentkou dokumentárnych filmov o hudobníkoch, ako napríklad Aretha Franklin, Tina Turner a Eros Ramazzoti či Paul McCartney.

„Povzbudivý celovečerný dokumentárny film objavuje vzostup nového sociálneho fenoménu, spoločného spievania s názvom MANTRA – Zvuky do ticha. Je to film, v ktorom zdieľajú svoj pohľad ľudia, ktorí nepovažujú spiritualitu za náboženstvo. Je to unikátny film o sile, význame, podstate a účinkoch pôsobenia mantier. Prvé verejné premietanie filmu bude práve na festivale Avatarfest v Seredi,“ hovorí o filme organizátor Norbert Zaťko.

AVATAR FEST 2018 sa koná 17. a 18. novembra v Dome kultúry Sereď, a jeho súčasťou je aj bohatý trh s EZO – EKO – ETHNO – BIO – HAND MADE stánkami. Úžasnú atmosféru dotvárajú čajovníci a rozprávkovo dobré jedlo. Na festivale sa dajú kúpiť zaujímavosti ako tibetské misy, drevené pyramídy, liečivé bylinky, kvalitný domáci med, panenský olivový olej priamo z farmy, rôzne minerály a drahé kamene, prírodná kozmetika, šperky, tibetské deky a šatky, či indické plachty. Vstupenky na obľúbený Avatarfest sú v predpredaji v pokladni  kina NOVA v Seredi, alebo v sieti Maxiticket. Informácie nájdete na www.avatarfest.sk

Zdroj: NK Factory