Na festival Uprising prídu hip hop legendy Onyx a to najlepšie z domácej scény!

Na festivale Uprising je už zvykom, že sa každý rok popri reggae, dub a dancehall hviezdach ukáže aj poriadny hip hop. Na Zlatých pieskoch v auguste privítame legendárnu newyorskú formáciu Onyx.

Veteráni hip hop scény spolu fungujú už od roku 1988, pričom sú aktívni až dodnes. Patria medzi najvýznamnejších predstaviteľov boombap gangsta rapu a hardcore hip hopu a svoju hudbu úspešne miešali s metalom a punk rockom a dostali sa tak do pozornosti širokej verejnosti.

Formácia, ktorej mentorom a producentom bol sám Jam Master Jay z Run-D.M.C., je známa svojími energickými a dych vyrážajúcimi vystúpeniami. Bratislavské Zlaté piesky sa budú otriasať v rytme ich najväčších hitov ako „Slam“, „Throw Ya Gunz“, „Shiftee“ či  „Last Days“. Na Uprisingu 2015, ktorý sa koná 21. a 22. augusta, vystúpi spolu s nimi Dj Illegal zo Snowgoons a ako hosť aj kanadský rapper Snak The Ripper.

Zahraničné hviezdy doplní aj početná hip hop reprezentácia z domácej scény. Tento rok na Uprisingu vystúpia aj Strapo, Supa, Boy Wonder, komplet zastúpenie stajne Spirit Music Label, teda Majk Spirit, Otecko, Cigo, Elpe a s nimi Dj Grimaso a Dj Roman Zámožný, ale aj nováčikovia na scéne ako Dornkappel a Bekim.

Nové mená v programe festivalu Uprising 2015 dopĺňajú silnú zostavu umelcov ako Dope D.O.D., Shy Fx & Stamina Mc, Beardyman, Cham a headlinerov ako UB40, Bunny Wailer, Anthony B či Matisyahu. Lístky za €40 kúpite do 17.júna, od 18.júna sa bude cena zvyšovať o €5. Lístky aj VIP lístky spolu s kompletným programom nájdete na stránke festivalu www.uprising.sk.

www.fb.com/uprisingreggaefestival
www.uprising.sk

uprising-2015

Zdroj: Uprising