Na Fest 2023: Nový hudobný festival s hviezdami ako Dalibor Janda, Helenine Oči a Gladiator

Po piatich rokoch pivného festivalu v krásnom prostredí Oravskej priehrady sa môžete tešiť na prvý ročník multižánrového dvojdňového festivalu pre všetky vekové kategórie. Zvučné mená Českej a Slovenskej hudobnej scény prídu do Námestova a nebude chýbať ani výber kvalitných pív, dobrého jedla a bohatý program pre deti.

Ťahákom piatkového večera budú určite Heľenine oči. Sedemčlenná kapela, úspešne sa výhybajuca žánrovému zaškatuľkovaniu už od roku 1999. Energetickou kombináciou prvkov rocku, ska, reggae, folku a metalu kapela priťahuje najmä festivalové publikum. Peter Bič Project, hudobná skupina pochádzajúca z Košíc zahrá hity ako Hey Now, Čoskoro, Stoj, Nedívaj sa tak. Kapelu po odchode z kapely IMT Smile založil gitarista Peter Bič. Piatkový večer rozprúdi aj KMEŤOBAND, žánrovo spadajú do kategórie rom-popu s prevahou tanečnej hudby. Piesne sú nabité temperamentom a emóciami. Do širšieho povedomia poslucháčov súčasných populárnych hudobných žánrov zapísali aj úspešnou spoluprácou so známym raperom Rytmusom. 

Legendárny PLOŠTÍN PUNK príde v lete 5.7.2024 do Námestova aj s Ovčiou kožou. Ako kapela fungujú od roku 1992 a stále ich to baví. Okrem nich sa zabavíte aj na ŠČAMBU – hudobno-zábavnú kapelu ktorá vznikla na prelome tisícročí. Radí sa do žánru medzi ľudovo až humoristické kapely. Ich koncert tvoria veselé skladby a sprievodné – vtipné slovo. Každoročne odohrá veľké množstvo koncertov na Slovensku a v zahraničí. Od roku 2016 je súčasťou kapely aj dievčenské zoskupenie Čerešenky. Nebude chýbať ani pop-rocková skupina Sám Sebou. Mnohí poznáte ich známe hity V šťastí aj nešťastí, Znova sa zamiluj, Mám ťa rád. Tešiť sa môžete aj na afterpárty s Drozďo & Demex. Po piatkovom hudobnom programe sa tak môžete zabaviť aj s DJmi a producentami elektronickej tanečnej hudby známymi aj z rádia Europa 2.

Jedným z headlinerov bude DALIBOR JANDA – Český spevák pop music, textár a hudobný skladateľ príde na festival NaFest v sobotu 6.7.2024. Do Námestova zavíta s kapelou PROTOTYP a hosťom mu bude aj dcéra Jiřina Anna Jandová. Medzi jeho najúspešnejšie piesne patrí Hurikán, Žít jako kaskadér, Oheň, voda, vítr …

V sobotu 6.7.2024 sa môžete tešiť aj na Gladiator a ich známe hity ako Keď sa láska podarí, Nemôžem dýchať, Nechcem o teba prísť, Láska. Slovenská rocková skupina, ktorú v roku 1989 spolu s Georgiom Babulicom založili bratia Miko, Maroš a Dušan Hladký rozospieva publikum v Námestove. Známe mená v sobotu na pódiu doplní aj Emma Drobná. Emma je skvelá slovenská speváčka a víťazka štvrtej série speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar. Preslávili ju pesničky ako Words, Smile, Remember, Try, Yeah Baby! , ktoré sú známe aj v zahraničí. O zábavu sa v sobotu postará aj Drišľak – známa to “vychodňarska” skupina, ktorá svojou temperamentnosťou, spevom a hlavne ľahučkým humorom zabáva ľudí nie len po Slovensku. 

Skupina MADUAR príde do Námestova v rámci slovenského turné 30 rokov na scéne. Legendárne hity Hafanana, Do it, Saturday Party Time, či Ramaya preslávili skupinu po celom svete. Maduar si môžete vypočuť v sobotu 6.7.2024 na Nabreží Oravskej priehrady. Sobotný program oživia aj SOKOLY, sú prvou slovenskou hudobnou skupinou, ktorá spája ľudovú pieseň a populárne piesne iných žánrov do spoločnej melódie. 

Počas letného festivalu NAFEST sa môžu tešiť na zábavu aj rodiny s deťmi. Na festivale vystúpia v sobotu 6.7.2024 aj PACI PAC – hudobno zábavný projekt pre deti. Nebude chýbať tiež maľovanie na tvár, skákacie hrady, kúzelník a rôzne atrakcie pre deti.  Deti do 10 rokov majú vstup zadarmo v sprievode rodičov. Deti od 10 do 15 rokov majú dvojdňový vstup za 15€ a jednodňový za 10€. Pre tých rýchlych majú skvelú akciu, prvých 300ks vstupeniek len za 28€ na 2 dni. Po vypredaní cena zrastie na 34€ ! Cena jednodňovej vstupenky je až do 1000ks len 20€ na deň. Predaj vstupeniek prebieha v sieti PREDPREDAJ.sk.

V piatok 5.7.2024 vystúpia Heľenine oči, Peter Bič Project, Kmeťoband, Ploštín Punk, Ščamba, Sám Sebou a ukončí to Drozďo & Demex. V sobotu 6.7.2024 sa môžete tešiť na DALIBORA JANDU s kapelou PROTOTYP, Gladiator, Emma Drobná, Drišľak, Maduar, Sokoly a PACI PAC.  V ponuke sú aj VIP vstupenky, dvojdňová za 250€ a jednodňová za 150€. V cene je VIP stan kde môžete stretnúť účinkujúcich, možnosť spoločnej fotografie, autogramiáda, občerstvenie, alko a nealko nápoje.

Viac informácii nájdete na stránke festivalu www.na-fest.sk a viac o aktuálnych cenách vstupeniek a predajných miestach sa dozviete na www.predpredaj.sk.

Zdroj: TS