Na Dark 3 zavítajú košickí BIOS!

Na Dark 3 bude zniet opäť kopa slovenských noisových zvukov. Už tento štvrtok 1. marca sa v bratislavskom hudobnom klube U Očka začne večer tradične temných tónov. Vašimi zvukovodmi pretečie hudba 7 hudobných projektov a na obrazy sa vrhnú Akasha VJs!

Pozvanie prijali BIOS z Košíc, ktorí hrali nedávno pred Merzbow. BIOS je audio-vizuálny projekt dvoch ľudí- Borisa Sirku a Jozefa Tušana. Obaja zvukovo experimentujú na pomedzí drone, noise, industrialu, power elecronics, screamo a blacku za častej improvizácie. Tento projekt vizuálne dopåňajú o projekciu určovanú typografiou, gotikou, mysticizmom a mystyfikáciou.

Ďalší dvaja špeciálni hostia Darku 3 sú 900piesek a rbnx. Vystúpenia rbnx z Noize Konspiracy poriadne otestujú vašu zvukovú toleranciu. Jeho analógové nahrávky sa budú na prvé počutie tváriť homogenne, je v nich však neočakávaná håbka. Pre 900piesek je charakteristický moment ticha, ktoré strieda tmu, spojenie màtveho so živým, ale aj ako spojenie ducha a stroja pre stvorenie krásy.

Svojou performance a drsným noisovým zvukom vás zaskočí Noise Mortanna, ktorý akcie Dark opisuje slovami „bordel najväčšieho zrna“. Asebest a Drakh, bratiaslavčanom dobre známi rezidenti miestnych klubov a TOTAL TRASH aka MORDA NOISE SYSTEM, ktorého ste mohli začuť i na Darku ako súčasť projektu Charming Assistant sa postarajú o viac a viac potešenia pre vaše uši.

Živé obrazy vám prinesú Akasha VJs. Uvidieť ich v jeden večer s tolkými projektami je skoro nemožné. Čo urobí hudba toľkých projektov s ich predstavivosťou, ako bude rezonovať v ich mašinkách a 1. marca na stenách U Očka zatiaľ tušia len oni sami.

Dark 3

Zdroj: Funky Comrade
Publikoval: Redakcia GREGI.NET