Na bratislavský koncert Jamieho Culluma sa chystá Richard Müller, Tina i Katka Koščová.

Už len necelé tri mesiace zostávajú do slovenskej koncertnej premiéry britského jazzpopového speváka a klaviristu Jamieho Culluma.

Vstupenky na vystúpenie hudobníka nominovaného na Zlatý Glóbus, Grammy i Brit Award, ktoré sa bude konať vo štvrtok 19. júna v AEGON aréne NTC, majú už stovky fanúšikov nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín.

Jamie Cullum_1

 

Sú medzi nimi aj osobnosti domácej hudobnej scény. Koncert vyvolal okamžitý záujem napríklad u speváka Richarda Müllera či speváčky Kataríny Koščovej. Obaja nám prezradili, prečo Culluma považujú za skvelého muzikanta a prečo si jeho prvé vystúpenie na Slovensku napriek nabitému programu určite nenechajú ujsť.

“Vnímam ho ako veľkú osobnosť, vynikajúceho speváka a šoumena. Jeho vystúpenie v parížskej Olympii je pre mňa jedným z najsilnejších hudobných zážitkov. Je to veľký malý muž, ktorý na pódiu pôsobí ako chlapec, ale dáva zo seba viac ako akýkoľvek baník,”  povedal o sympatickom Angličanovi Richard Müller.

Jamie Cullum_3

Jeden z najúspešnejších spevákov slovenskej histórie sa po Cullumovom koncerte vydá na cestu do Banskej Štiavnice, kde ho 20. júna čaká vystúpenie na novom festivale BS City Beats. Ako špeciálny hosť sa na ňom ukáže Dan Bárta.

Slovami chvály nešetrila na adresu Jamieho Culluma ani Katarína Koščová. Tá bude za 34-ročným spevákom cestovať až z ďalekého Prešova. “Pred pár rokmi sme boli na Jamieho koncert vo Viedni a bol to pre mňa doposiaľ najlepší hudobný lajfkový zážitok. Veľmi silný, hravý a zároveň vkusný, skutočne muzikantský koncert bez zbytočného divadla a pátosu. Jamieho máme v našom rodinnom playliste takmer každý deň a už sa nesmierne tešíme na to, ako sa nám so svojou bandou predstaví v Bratislave,” uviedla Katarína Koščová. Okrem Koščovej a Müllera sa na spomínaný koncert chystá napríklad aj speváčka Tina, ďalej členovia mladej kapely Bloom, muzikanti zo skupiny Lavagance a mnohí ďalší hudobníci a osobnosti slovenskej kultúry.

Jamie Cullum_2

Jediné letné vystúpenie Jamieho Culluma v strednej Európe bude predzvesťou mestského festivalu BA City Beats, ktorý sa uskutoční 20. a 21. júna na Pláži pod Ufom v Bratislave. Vstupenky na koncert i permanentky na tento dvojdňový festival sa predávajú na stránke www.bacitybeats.sk a tiež v sieti Ticketportal.

www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats
www.facebook.com/events/638104259559247/
https://twitter.com/BACityBeats

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik
Foto: www.jamiecullum.com, Michael Agel