Na bluesovom festivale v Trnave zahrá aj Peter Lipa so synom.

Medzinárodný hudobný festival Blues Moods 2017 bude v trnavskom klube Music a Café v sobotu 11. novembra od  19. hodiny. Privíta dvoch domácich a dvoch zahraničných interpretov, ktorí zaručia skutočný hudobný zážitok.

TRNAVA. Justin Lavash, Blues Rules, Peter Lipa a Raphael Wressnig & Soul Gift Band. To sú mená interpretov, ktorí vystúpia na aktuálnom, v poradí už ôsmom ročníku medzinárodného festivalu Blues Moods v Trnave. Ten  sa bude konať v sobotu 11. novembra od 19. hodiny v klube Music a Café v City Arene a vítaní sú na ňom nielen fanúšikovia blues, ale všetci, ktorí ocenia dobrú hudbu.

„Napriek tomu, že festival je zameraný na menšinový hudobný žáner, blues, stále sa teší veľkej popularite. Korene tohto žánru siahajú do Spojených štátov amerických na začiatok dvadsiateho storočia a práve jemu vďačíme za dnešnú podobu populárnej hudby,“ hovorí Peter Stojka z Trnavskej hudobnej spoločnosti, ktorá za organizáciou festivalu stojí.

Tento rok Blues Moods privíta v Trnave dvoch zahraničných účastníkov a dve domáce zoskupenia. Festival zaháji angličan žijúci v Prahe – Justin Lavash. Vynikajúci hráč na gitaru, ktorý spolupracuje s Lenkou Dusilovou či Monikou Načevou, je nemenej populárny aj svojimi sólovými projektmi. Účasť na festivale Blues Moods 2017 bude jeho trnavskou premiérou.

Druhou skupinou na festivale bude slovenské zoskupenie Blues Rules. Ide o projekt bratov Dobrotovcov z Bratislavy, ktorí so svojou skupinou prídu do Trnavy takisto premiérovo. Publikum ich však môže poznať napríklad z projektov Čenkovej deti, OBD, Blues 8 alebo Vidiek.

Legendu slovenského jazzu a bluesu, speváka, moderátora a organizátora v jednej osobe –  Petra Lipu, netreba príliš predstavovať. Na festival príde spolu so svojim synom Petrom, hráčom na klávesové nástroje, a prinesú skvelé skladby s textami Milana Lasicu.

Hlavnou hviezdou festivalu bude Raphael Wressnig & Soul Gift Band z Rakúska. Raphael je miláčikom trnavského publika a do Trnavy prichádza opakovane. Jeho hudobné prieniky cez jazz a blues sú také skvelé, ako je skvelý aj jeho festivalový program a jeho sprievodná skupina. Každé Raphaelove vystúpenie je plné festivalovej zábavy s prekvapením a šou pre publikum, takže sa diváci majú naozaj na čo tešiť.

Festival Blues Moods je financovaný z rozpočtu kultúrnych projektov Mesta Trnava, fanúšikmi a darcami dvoch percent z daní. Trnavská hudobná spoločnosť počas roka organizuje aj ďalšie aktivity, ktoré slúžia na podporu festivalu a žánru blues, uchovanie kultúrneho dedičstva a vytvárajú priestor pre voľnočasové aktivity Trnavčanov. Medzi nimi aj pravidelné hudobné stretnutia Modré štvrtky.

Zdroj: TS