Na Basshaze sa ani minútu nezastavíte, hovorí talent svetového drum&bassu Phase.

Ako už býva zvykom, drum&bassová noc BassHaze prinesie v marci na Slovensko ďalšiu premiéru. Všetko sa opäť udeje v Bratislave, v Klube Dole. Svoje zručnosti príde v sobotu 21.3 v troj-playerovom sete ukázať mladá krv z Belgicka – dj a producent Phase (BE).

Aj keď má len 19 rokov, jeho hudba už teraz vychádza na značkách ako Fokuz, 31, Demand a tracky má upísané aj labelom Hospital, Med School, Audioporn, či Intrigue a najnovšie aj legendárny Metalheadz! Navyše minulý rok vyhral dj-competition vychýreného festivalu SUNANDBASS. Určite aj vďaka tomu, že vo svojich mixoch kombinuje novinky s klasikami a soulful liquidfunk s energickými beatmi, ktoré vám rozhýbu celé telo. Doslova. Lokálny support obstará trojica známych klubových jazdcov Kpek, Quest (CZ) a Lixx.

Phase by Chelone Wolf (Low Res)-4

Na Basshaze zahrám veľa z môjich vlastných noviniek, no pri hraní sa nesústredím na to, že “som producent”, ale venujem pozornosť hlavne samotnému hraniu. Vždy mixujem na troch deckoch, takže moje sety vystihuje rôznorodosť melodických kombinácií. Dosiahnuť tú pravú atmosféru a udržať jej flow je počas hrania vždy dôležitejšie ako len hrať hodinu a pol svoje vlastné tracky. Určite môžete očakávať soul vibe, ten však môže mať viacero podôb. Ťažkú aj pohodovú. Jedno však môžem sľúbiť – ani na minútu sa nezastavíte,” odkazuje dj Phase z Belgicka, ktorý nepochybne patrí k veľkým novým talentom svetového drum&bassu.

Aj napriek nízkemu veku sa už má už čím pochváliť. “Minulý rok sa toho v mojom živote dialo neuveriteľne veľa, je celkom ťažké z toho vybrať! Pre mňa osobne bolo neskutočné zažiť minulý rok akciu Rampage v Belgicku. Vidieť viac ako 10-tisíc ľudí tancovať na vašu hudbu je pohľad, na ktorý sa naozaj nezabúda. Čo sa týka produkcie, asi najdôležitejším momentom bolo vydanie môjho prvého singlu na labeli Demand Records. To, že takýto label mal záujem vydať moju hudbu mi dodalo neuveriteľnú motiváciu na posúvanie svojich hraníc a tiež som začal brať veci trochu vážnejšie”, hovorí Phase, ktorého k drum&bassu dostali Pendulum. “Myslím, že to bolo v roku 2009! Hrať pred nimi minulý mesiac v Holandsku bolo pre mňa niečo mimoriadne, tá noc bola niečo ako jeden obrovský ponor do nostalgie! Potom ma skutočne zaujal zvuk albumu Way Of The Warrior na labeli Shogun Audio. Tento album je pre mňa ešte stále veľkou inšpiráciou a celkom dobre vystihuje môj hudobný vkus. Pokiaľ je produkcia kvalitná a skrýva v sebe dušu, vypočujem si akýkoľvek druh drum&bassu. Mohol by to byť napríklad aj naozaj tvrdý neurofunk, pokiaľ však má určitý character, je možné, že sa mi zapáči,” objasňuje talentovaný Belgičan, ktorý má na rok 2015 veľké plány.

“V blízkej budúcnosti pripravujem track pre kompiláciu na labeli Audioporn, a tiež oficiálny remix pre Dub FX-a. Môj sólo singel na Intrigue Music, ktorý vždy vyvolá v dave skvelú odozvu, by mal tiež už čoskoro vyjsť! Nejaké veci mám pripravené aj pre Hospital a Med School, presný dátum vydania však ešte neviem. Okrem toho pracujem na EP s Villemom, ktorý bol predchádzajúcim headlinerom na BassHaze, pre legendárnu značku Metalheadz.”

PHASE (BE)

Mladý Belgičan z Ghentu je pomerne nová tvár na drum&bassovej scéne, no za vyše štyri roky produkovania toho stihol pomerne dosť. Čo je podstatné – kvalita ide v jeho prípade na úkor kvantity – a to je skvelé. Dôkazom toho je aj to, že jeho hudbu podporujú legendy ako Doc Scott, Break, či London Elektricity. Aj jeho poriadne ovplyvnila návšteva známeho drum&bass festivalu SUNANDBASS na Sardínii, kde minulý rok vyhral dj-competition a svoje tracky na pomedzí soulful liquidfunku s nádychom jazzových prvkov dnes vydáva na labeloch ako Fokuz, 31 Records, či Demand. Okrem toho sú v pláne releasy u Hospital Records, Med Scool aj Audioporn a Intrigue. V štúdiu to má pestré tiež. Početné spolupráce so spevákmi, speváčkami, MCs a producentami ako Villem, Keeno, Whiney alebo Eastcolors hovoria za všetko. Nová krv svetového drum&bassu, ktorá ťahá za hudobný povraz sa nezaprie. Každým releasom je cítiť progres a vyzerá to tak, že v roku 2015 tomu nebude inak.

Ako dj hráva Phase rýchle výborne zvládnuté mixy plné rôznorodého drum&bassu hneď z troch deckov. Presne to predvedie slovenskému publiku po prvýkrát v Bratislave na akcii BASSHAZE.

Kpek (SK) / Quest (CZ) / Lixx (SK)

V kompletnom lineupe marcovej BASSHAZE nebudú chýbať ani výborní selektori z blízkeho okolia. Svoje 6-ročné skúsenosti za mixpultom príde zúročiť dj, producent a spolumajiteľ Reverse Audio Group – Kpek. Ako súčasť projektu Amplified Motion pracuje na prvom spoločnom albume, takže o novú hudbu nebude núdza. Farby Českej republiky istotne obháji ďalší talent z brnenskej partičky Soul Ex Machina. Hovorí si Quest a práve on sa postará o parádny úvod večera. Svoju zbierku trackov napokon prevetrá aj rezident klubu Dole – Lixx.

BASSHAZE w. Phase (BE) @ Dole
March 21, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★ P H A S E ( B E )
★ Kpek (SK)
★ Quest (CZ)
★ Lixx (SK)

 

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€
Event: www.fb.com/events/803082456394743

PLAGA?T_Basshaze_marec 20 15

Zdroj: klub Dole