Na Art Film Feste budete môcť stretnúť filmové hviezdy, vybrať víťazné filmy aj vyhrať množstvo cien.

V piatok 14. júna 2019 začína v Košiciach 27. ročník Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest. Prinesie viac ako 150 filmov z celého sveta, vrátane víťazov najprestížnejších svetových festivalov či absolútnych noviniek domácej tvorby. Návštevníci a návštevníčky sa budú môcť tešiť aj na koncerty, výstavy a inšpiratívne stretnutia s filmovými tvorcami a hviezdami strieborného plátna. Festival si však pre nich pripravil aj čosi naviac…

photo: reefe | www.reefe.sk

Festivalové publikum dostane i tento rok možnosť vyskúšať si úlohu porotcov. Televízia JOJ vyhlasuje divácku súťaž o najlepší dlhometrážny film, ktorý môžu diváci a diváčky Art Film Festu vybrať prostredníctvom internetového hlasovania na stránke www.cinepass.sk/aff. Víťazný titul bude vyhlásený na záverečnom ceremoniáli spoločne s cenami Modrý anjel. Hlasujúci zároveň sami súťažia – jednému či jednej z nich pošle televízia pozvánku na nakrúcanie relácie Inkognito a spoločnosť MOTOR – CAR Košice s.r.o. poskytne automobil Kia na jeden víkend. Ďalším desiatim vyžrebovaným účastníkom hlasovania venuje televízia JOJ rovnako pozvánku na nakrúcanie Inkognita a darčekový balíček.

Art Film Fest vyhlasuje aj divácku súťaž o najlepší krátky film, hlasovanie v nej prebieha takisto na internetovej stránke www.cinepass.sk/aff. Divácky najobľúbenejšie krátkometrážne dielo bude vyhodnotené na základe všetkých hlasov udelených súťažným snímkam od začiatku festivalu. Obe divácke súťaže budú ukončené pred záverečným ceremoniálom, v piatok 21. júna 2019 o 18.00 hod. Jeden vyžrebovaný hlasujúci či hlasujúca v tejto súťaži získa voľný cinepass na ďalší ročník Art Film Festu a Tuli vak Relax od spoločnosti Tuli.sk, s.r.o..

Chodiť na filmy sa počas Art Film Festu oplatí – najaktívnejší divák či diváčka neobíde naprázdno! Ten, kto navštívi počas festivalu najviac premietaní, získa okrem budúcoročného cinepassu aj taký počet plechoviek piva Pilsner Urquell, aký počet filmov počas festivalu zhliadol. Partnerom súťaže je spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s.. Presné pravidlá všetkých súťaží nájdu záujemcovia a záujemkyne na webstránke festivalu.

Košice sú domovom najväčšieho slovenského filmového podujatia už štvrtý rok. Organizátorov zaujíma či sa so zmenou pôsobiska zmenil aj návštevník, odkiaľ pochádza a čo ho na festivale zaujíma. V spolupráci s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach pripravil Art Film Fest prieskum vo forme dotazníka, s ktorým sa diváci a diváčky stretnú na predajných miestach, alebo ho budú môcť vyplniť online na webovej stránke. Všetkých, ktorí sa rozhodnú festivalu pomôcť vyplnením dotazníka, zaradia organizátori do žrebovania. Jeden šťastný návštevník či návštevníčka takisto získa Tuli vak Relax od spoločnosti Tuli.sk, s.r.o..

Odmenou pre filmových fanúšikov však isto budú aj samotné filmy a stretnutia s ich tvorcami. Okrem diskusií a prednášok pripravil festival aj trojicu autogramiád, počas ktorých sa so svojimi obľúbenými hviezdami budú môcť stretnúť doslova tvárou v tvár! V sobotu 15. júna budú na Dolnej bráne rozdávať podpisy hviezdy televízie JOJ. Na rovnakom mieste krátko na to Roman Luknár prevezme ocenenie Hercova misia. Nedeľné predpoludnie by si mali milovníci hviezd 16. júna vyhradiť na autogramiádu hereckých predstaviteľov nového slovenského filmu Casino.$k. Hudobné legendy bude Art Film Fest hostiť vo štvrtok 20. júna Jožo Ráž a Ján Baláž z kapely Elán budú k dispozícii hodinu pred premietaním kultového filmu Rabaka v kine Slovan Hashtag.sk Cinema. Český herecký velikán Jiří Lábus pozdraví košickú Hlavnú ulicu z Dolnej brány v piatok 21. júna pri preberaní svojej Hercovej misie.

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest sa bude v Košiciach konať od piatka 14. júna do soboty 22. júna 2019.  Jeho program a všetky dôležité informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na www.artfilmfest.sk.

Organizátor: ART FILM FEST s.r.o.
Spoluorganizátori: Mesto Košice, K13 – Košické kultúrne centrá, LGM Production

Zdroj: TS