Music Club: Február 2013!

Prinášame Vám prehľad koncertov v DK Lúky, ktoré sa budú konať v rámci Music Clubu …

08.02. KataRzia (nu folk) + Martina Javor (folk punk) + Gonsofus (funky live looping).

Katarzia, vlastným menom Kata Kubošiová, sa odhodlala písať pesničky až v marci 2012. Jej texty vychádzajú zo skutočných udalostí a viažu sa na konkrétne osoby, no nemenuje ich. Nič netají, nič nepredstiera, odmieta pózy a život berie s nadhľadom. Smiech aj smútok, čudné skladanie akordov, ktoré je dôsledkom nedokonalého ovládania nástroja, to všetko by samo o sebe nefungovalo. Je čistou zhodou okolností, že to funguje. Ešte nevie presne zadefinovať, aký štýl vlastne hrá, no je to zmeska folku, niečoho súčasného s nádychom pravdy. Pesničky sú postavené predovšetkým na textoch.

Pesničkárka Martina Javor, je po roku v Londýne naspäť na domácej scéne. Gitara, folk, punk, pop, zaujímavá farba hlasu a úprimnosť hudby a textov.

Gonsofus je medzinárodný hudobný projekt, ktorý vedie Sasha Mamaev, hrajúci po celom svete ako zoskupenie aj ako one-man live-looping project (Gonsofus SOLO). Sasha Mamaev – pod prezývku Gonsofus – momentálne žije v Bratislave. Predstavuje svoj one-man projekt, v ktorom prekrýva klasický folk s harmonizujúcim rytmom funky, jazzu, či blues rocku. Všetky tri hudobné zložky (harmóniu, melódiu aj rytmus) loopuje do jednej slučky, do ktorej robí vokály.

Diskografia: Eternal Search For Time Within (2011), Gonsofus EP (2010)

Vstupné: 3€
Predpredaj: www.ticketportal.sk
www.kzp.sk
https://soundcloud.com/martina-javor
https://www.myspace.com/martinajavorband
https://martinajavor.blogspot.sk
https://www.gonsofus.com

15.02. Robo Patejdl band (indie rock) + Jerguš Oravec trio (blues rock)

Kapela Robo Patejdl Band vznikla na jeseň 2010 netradične na pódiu Vrakunských hodov. Gitarista Tomáš Vana dostal ponuku odohrať koncert na tomto podujatí a prizval si k sebe hudobníkov, s ktorými hrával v rôznych predchádzajúcich projektoch. Keďže malo pôvodne ísť iba o jedno vystúpenie, nazvali sa podľa speváka Robo Patejdl Band. Koncert sa však mimoriadne vydaril, čo motivovalo chalanov pokračovať v spoločnom hraní. Na začiatku roku 2011 kapela nahrala svoje prvé demo obsahujúce 3 vlastné skladby, medzi ktorými sa okrem skladieb „Búrka“ a „Blázni“ nachádzala aj skladba „Kráska“, ktorá odznela aj v éteri Slovenského rozhlasu. Na záver roku 2012 kapela nahrala svoje druhé demo obsahujúce 5 vlastných skladieb: „V žiare nočných záhrad“, „Hollywood drive“, „Danza“, „Voľný pád“ a „Dealer 55“.

Robo Patejdl – spev, gitara
Tomáš Vana – gitara
Tibor Zeman – basová gitara
Šteffi Kovalčík – bicie, vokály

Jerguš Oravec trio – JO3 – je kapela sformovaná okolo gitaristu a speváka Jerguša Oravca spolu so skúsenými a vyhľadávanými profesionálmi Emilom Frátrikom na bicie a Ervínom Olanom na basgitaru. Emil spolupracoval na projektoch Petra Lipu, Richarda Müllera alebo Finally Eugena Botoša spolu s Ericom Marienthalom na saxofón a súčasne aj s Alainom Caronom na basgitaru. Ervín je kmeňový basgitarista slovenskej funkovej legendy A’Conto. Jerguš Oravec trio sa orientuje na feeling a bezprostredný pocit, ktorý chce v poslucháčovi evokovať bez zbytočných príkras.

Jedna vec, ktorá bola pre mňa vždy magická bola práca v triu. V triu sa nedá nič skryť všetko je tam úplne obnažené a to ma na tom najviac fascinuje. Moje srdce je v blues a hlava v jazze a Trio je pre mňa akýsi individuálny hudobný rast s odhliadnutím na pop-music. Tá vec, že sa jeden na druhého snažíme živo pôsobiť“ – J.O.

Jerguš Oravec – spev, gitara
Emil Frátrik – bicie
Ervin Olán – basová gitara

Vstupné: 3€
Predpredaj: www.ticketportal.sk
www.kzp.sk
https://bandzone.cz/robopatejdl
https://bandzone.cz/nextpage
https://www.youtube.com/jergusmusic

22.02. Maok (improvizácia) + Tony Granko (improvizácia) + Martin Geišberg (improvizácia)

Martin Tesák a.k.a. Maok, hudobník, multiinštrumentalista, skladateľ filmovej a divadelnej hudby, ktorý otvára ľudom srdcia cez uši vďaka jeho úžasnej hudbe. Nahral vyše 13 albumov, skladal hudbu do filmov Juraja Jakubiska (Bathory), prírodovedca Tomáša Hulíka, cestovateľa Pavla Barabáša (Premeny Tatier, Tatry zamrznuté v čase, Bhután, Ticho nad oblakmi). Robí hudbu k divadelným a tanečným inscenáciám, koncertuje v Česku a na Slovensku, no najradšej hrá pre ľudí, ktorí jeho hudbu vnímajú ako bránu do sveta pokoja.

Tony Granko – Martin Turčan – tvorí hudbu cez počítač, synťák, gitaru a vokály a je vidieť, že ho to baví. Po štúdiu herectva pochopil, že hudba je preňho všetkým. Len zriedka koncertujúci a tajomný predstaviteľ domáceho downtempa. Neobmedzuje sa textom, emócia skladby je podľa neho obsiahnutá v hudbe a hudba je zvuk. To je rovnica, ktorú by mal každý muzikant ctiť. Toni Granko robí hudbu preto, aby sa ľudia cítili lepšie. (v súčasnosti by sa dalo skôr povedať, aby cítili vôbec)

Martin Geišberg – dramaturg, hudobník, textár a spevák sa narodil 3. mája 1978 v Rimavskej Sobote, vyrastal vo Vlčkovciach. Vyštudoval divadelnú dramaturgiu na VŠMU v Bratislave.

Je predstaviteľom mladšej pesničkárskej generácie, ktorá už kombinuje tradičné akustické nástroje s elektronickými „krabičkami“. Pesničky sú plné všetkého, čo ulahodí srdcu aj duši. Hudba je charakteristická jedinečnou hudobnou poetikou. Poetikou, ktorá vás rozosmeje, rozplače, či roztancuje. Hudba, ktorá vo vás nechá krásny, nezabudnuteľný zážitok.

Vstupné: 3€
Predpredaj: www.ticketportal.sk
www.kzp.sk
https://maok.net
https://kultura.sme.sk/c/5218890/hudobnik-martin-maok-tesak-dolezite-je-otvorit-si-usi.html
https://www.myspace.com/yorititturituakatonigranko
https://kultura.sme.sk/c/4831140/toni-granko-hudobnik-z-malych-karpat.html
https://www.youtube.com/watch?v=aYgAH9DbF0Q
https://trnava.sme.sk/c/5564758/martin-geisberg-bavi-ma-tvorit-aj-nicit.html64758/martin-geisberg-bavi-ma-tvorit-aj-nicit.html

Zdroj: KZP